• Nico Tijsterman

    CDA Uithoorn

Nico Tijsterman nieuwe voorzitter bestuur CDA Uithoorn

UITHOORN Nico Tijsterman is tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering van het CDA afdeling Uithoorn-De Kwakel unaniem verkozen tot de nieuwe bestuursvoorzitter. Hij wordt bijgestaan door de bestuursleden: Karin Venne, Erik Kreike, Jean Paul Overing en het bestuur heeft daarnaast als bijzondere adviseurs: André Smits, Jordy Keimes en Monique Oudshoorn.


Aftredend vice-voorzitter André Jansen is nu fractievoorzitter in de gemeenteraad van Uithoorn, waar hij samen met Nahid Aoulad Bouchta de christendemocratische belangen vertegenwoordigt.
Nico Tijsterman is opgegroeid in Uithoorn, zijn ouders hadden jarenlang een bloemenwinkel (De Pijpenla) op het Marktplein en aan de Christinalaan en hij is ruim 32 jaar als advocaat en mediator betrokken bij Uithoorn en de Kwakel. Zijn motto is: "Behoud wat goed is en verbeter wat beter kan". Hij zet zich met name in voor het schaarse historisch erfgoed (onder meer Thamerkerk, Schanskerk, Fort aan de Drecht en Fort De Kwakel).

Ook maakt hij zich zorgen over de woningmarkt in Uithoorn en DeKwakel. "De wachttijden voor een sociale huurwoning lopen inmiddels op tot maar liefst 12 jaar. Wij moeten direct beginnen met het creëren van tijdelijke woonvoorzieningen door noodbouw of aanpassing van leeggekomen bedrijfsruimte. Natuurlijk moet er worden bijgebouwd, maar Uithoorn/De Kwakel moet een groene gemeente blijven. De schaarse woonruimte moet beter (eerlijker) worden verdeeld tussen de verschillende groepen."