• Conny Vos

Nieuwe horeca in gezondheidscentrum De Waterlinie

UITHOORN De horecagelegenheid in gezondheidscentrum De Waterlinie heeft een tijdje leeg gestaan, maar sinds kort wordt er weer hard gewerkt om hier een nieuwe lunchroom te vestigen.

"Toen ik nog mede-eigenaar was bij Geniet aan de Amstel kwamen de heren Rutgers en Bots met een voorstel", vertelt de nieuwe uitbater Peter van Reenen. "Ze wilden geen commerciële lunchroom openen, maar de ruimte een sociaal-maatschappelijke invulling geven. Een van de dingen was dat ze wilden werken met mensen van Ons Tweede Thuis, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daar had ik ervaring mee, want dat deden we bij ons restaurant ook."

MINDER WERKEN Peter was op een punt aangekomen dat hij graag minder wilde gaan werken nadat zijn vrouw was overleden en had wel interesse. "Ik heb deze mensen altijd met plezier begeleid. Daar haal ik veel voldoening uit."

In januari werd de Stichting Vrienden van de Waterlinie opgericht met als doel ontplooien en ondersteunen van activiteiten en ondersteunen van evenementen die het sociale welzijn bevorderen. "De stichting zorgt voor de basis, zoals de inrichting." Peter toont de kleurrijk geschilderde en betegelde muren. Er komen twintig zitplaatsen. De Rabobank, stichting Leefomgeving Schiphol en het Initiatievenfonds hebben een financiële bijdrage gedaan.

ENTHOUSIAST Ook andere partijen reageren enthousiast. "We werken samen met Uithoorn voor Elkaar. Er zijn allemaal ideeën. Misschien kan het financieel café hier gehouden worden. Mensen kunnen hun vergadering hier plannen."

Peter hoopt dat huisartsen een broodje komen eten en patiënten die lang moeten wachten op hun afspraak of op de taxi een kopje koffie komen drinken. "We beginnen klein met broodjes, soep en salades voor de lunch en koffie met taart, gemaakt door De Morgenster. Daarna gaan we langzaam uitbreiden met waar behoefte aan is. Als blijkt dat er vraag is naar smoothies dan zou dat kunnen. Gezond eten is goed, maar af en toe mag het ook wel een broodje kroket zijn, maar we zijn ook weer geen snackbar."

Peter denkt verder aan warme (meeneem)maaltijden voor alleenstaanden en ouderen. "We beginnen voorzichtig en kunnen onze ideeën altijd bijstellen." In de zomer komt er een terrasje met buitenzitjes en kan er een ijsje gegeten worden.

VERGUNNING Op dit moment is de vergunning nog niet helemaal rond en is het nog onduidelijk wanneer lunchroom De Waterlinie officieel opengaat. "Ik hoop eind van de maand te beginnen", verwacht Peter van Reenen.

Conny Vos