• Amnesty Uithoorn

Nieuwe schrijfactie Amnesty in november

UITHOORN Amnesty International houdt in november weer een nieuwe schrijfactie. Er worden brieven geschreven naar de autoriteiten van Indonesië, Myanmar en Sri Lanka.

In de brief aan de autoriteiten van Indonesië wordt aandacht gevraagd voor een vrouw uit Noord Sumatra die tot anderhalf jaar cel werd veroordeeld voor godslastering omdat ze klachten had over het indringende geluid van de moskee.

In de brief aan de autoriteiten in Myanmar wordt bezwaar gemaakt tegen de 2,5 jaar celstraf die een man kreeg omdat hij in een radio-interview vertelde hoe hij als 13-jarige was ontvoerd door het leger en tot kindsoldaat was gemaakt.

Tot slot wordt aandacht gevraagd voor de vrouw van een in 2010 verdwenen journalist uit Sri Lanka. Zij vecht sindsdien voor gerechtigheid. Ze wordt nu lastig gevallen en zelfs met de dood bedreigd.

De brieven hoeven slechts ondertekend en verstuurd te worden. Wie mee wil schrijven kan bellen naar Simone Quelle 06-2531.8388. Ze zijn ook te verkrijgen via http://www.amnestyuithoorn.nl