• Google Maps

Opnieuw woning gesloten na vondst hennepplantage

UITHOORN De gemeente heeft opnieuw een woning gesloten vanwege de vondst van een hennepplantage. Na eerder al woningen in de Brusselflat, de Zilverschoon, de Burgemeester Kootlaan en de Melde is nu ook een appartement in de Schumanflat voor 3 maanden niet toegankelijk.

De woning is sinds 24 januari gesloten omdat deze niet bewoond werd en volledig ingericht was als hennepkwekerij. In de flat werden door de politie in totaal 210 planten, apparatuur en groeimiddelen aan getroffen. De woning is gesloten op basis van de Wet Damocles (ook bekend als de Opiumwet).

KORTSLUITING Naast het niet bewoond zijn van de woning is eveneens een belangrijke reden voor de directe sluiting het feit dat er illegaal stroom werd afgetapt. In dat geval is de elektrische installatie van de kwekerij buiten de elektriciteitsmeter van de netbeheerder en groepenkast aangelegd. In het geval van overbelasting of kortsluiting slaat de aardlekschakelaar dan niet uit. Vaak heeft dit brand tot gevolg.

Naast brandgevaar levert een hennepkwekerij vaak nog andere ongewenste effecten op. De politie vraagt de inwoners dan ook alert te zijn op signalen als geur- en geluidsoverlast, afgeplakte ramen, een onbewoonde indruk van het huis maar wel activiteiten of tijdens de winterperiode geen sneeuw op het dak van de woning. Inwoners kunnen eventuele vermoedens (anoniem) melden via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).