• Scholen worden betrokken bij realisatie van Tiny Forests.

    Jessica de Lepper

Overeenkomst getekend over aanleg vier ´Tiny Forests´

UITHOORN De gemeente Uithoorn en IVN Natuureducatie hebben vanmorgen in De Brede School aan de Randhoornweg een overeenkomst ondertekend voor de aanleg van vier Tiny Forests. Dat zijn dichtbegroeide minibossen ter grootte van een tennisbaan.

In augustus maakte IVN bekend dat Uithoorn één van de verkozen twaalf partnergemeenten is bij de realisatie van Tiny Forests in Nederland. IVN wil voor 2021 minimaal 100 Tiny Forests in Nederland planten. Buurtbeheer De Legmeer had via de gemeente een aanvraag bij IVN voor ingediend voor realisatie van zo´n Tiny Forest. De aanleg van het eerste Tiny Forest in UIthoorn wordt vanuit de Brede School Legmeer door kinderopvang Solidoe uitgevoerd.

De gemeente en Buurtbeheer Legmeer hebben vanmorgen ook een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking bij de aanleg van het Legmeerbos. Buurtbeheer heeft het initiatief genomen voor de aanleg van dit bos in de vorm van groene gebieden in en rond de wijk die met elkaar verbonden worden door wandel- en fietspaden. Onderdeel van het Legmeerbos zijn ook bestaande groen- en natuurgebieden. Daar komen nieuwe plekken bij, om te beginnen met een aantal Tiny Forests. Het Legmeerbos straks een aaneenschakeling van afwisselende gebiedjes worden met recreatiemogelijkheden en nieuwe natuur in bos, open velden en water.

Bij de realisatie van Het Legmeerbos en de Tiny Forests gaat Buurtbeheer Legmeer als initiatiefnemer optreden, IVN Natuureducatie zorgt voor de aanleg van de Tiny Forests en de gemeente gaat op zoek naar goede locaties, ondersteunt door Buurtbeheer. Stichting Leefomgeving Schiphol heeft geld gereserveerd voor de aanleg van het Legmeerbos. IVN Natuureducatie werkt in de uitvoering samen met leerlingen van basisscholen en kinderopvang. Zij kunnen in de toekomst van de natuur leren in hun eigen Tiny Forest.