• Pixabay

Gemeente biedt ondernemers gratis scan camerasysteem aan

UITHOORN Ondernemers in Uithoorn krijgen van de gemeente de mogelijkheid om hun camerasysteem gratis te laten scannen door het bedrijf CCV. De gemeente biedt dit aan om de kwaliteit van de beelden van particuliere camerasystemen te verbeteren.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de camera's bij ondernemers ongeschikt is voor het opsporen van verdachten. Een verbetering van de kwaliteit van camerabeelden helpt enorm. De gemeente roept daarom de hulp van ondernemers in, om samen ervoor te zorgen dat de kwaliteit van die beelden toeneemt. Na de scan krijgen de ondernemers onder andere een overzicht van CCV welke verbeterpunten er zijn voor hun camera.
De gemeente laat weten dat zij de service aanbiedt, omdat zij veilig ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Dit blijkt ook uit de vele activiteiten die de gemeente organiseert tijdens de Week van de Veiligheid (7 tot en met 13 oktober). De activiteiten worden deze week kenbaar gemaakt op de gemeentelijke website.

AANMELDEN Ondernemers die hun camerasysteem gratis willen laten scannen, kunnen zich vanaf 1 september tot 22 oktober aanmelden via veiligondernemenbeginthier.nl/excellent-cameratoezicht.