• Gerard Koot opent Grieks restaurant Thessalia

    Conny Vos

Grieks restaurant Thessalia opent maandag 3 februari

UITHOORN Het is voorbijgangers vast opgevallen dat Grieks restaurant Irodion is gesloten, maar Uithoornaars kunnen gerust zijn, want er komt een nieuw Grieks restaurant voor terug. Op 3 februari opent Grieks restaurant Thessalia aan de Wilhelminakade haar deuren. De nieuwe eigenaar Gerard Koot heeft vertrouwen in zijn onderneming. "De traditionele Griekse schotels blijven, maar er komen ook nieuwe gerechten bij."

Er wordt nog druk gewerkt aan de inrichting van het pand. "De binnenkant krijgt een totale metamorfose", vertelt Gerard. "Het krijgt een moderne uitstraling." De inrichting wordt gemaakt door een Griekse meubelmaker met mat hout met een grijstint erin. Het restaurant krijgt 22 tafels en biedt ruimte aan negentig man. "We zullen de mensen gastvrij ontvangen met een ouzo." Gerard vindt dat gebruik erbij horen zoals een mandje stokbrood met kruidenboter in een Nederlands restaurant. "We willen dat mensen zich thuis voelen, dus gastvrijheid is belangrijk."

Gerard heeft altijd in de horeca gewerkt. Daarnaast doet hij een opleiding Bedrijfskunde waar hij geleerd heeft hoe hij een eigen onderneming moet leiden. "Ik ken de Griekse keuken goed en spreek de taal een beetje. Ik ga vaak naar Griekenland. Mijn vriendin is Grieks en ik heb zo'n zes jaar bij de voormalige eigenaar gewerkt, dus ik ken het klappen van de zweep."

De Griekse keuken kent veel traditionele gerechten zoals Souzouki, Souvlaki en Gyros, die zullen op de kaart blijven. Daarnaast komen er verschillende gerechten zoals Ribeye op een Griekse manier bereid. "We gaan kijken wat de gasten van de specials vinden en besluiten dan of ze blijven." In de keuken staat een Griekse kok aan het hoofd van de bereidingen. "Het wordt iets luxer, maar niet te duur. We streven naar een goede prijs-kwaliteit verhouding."

THESSALIA De naam van het restaurant wordt Thessalia, dat is een streek in Griekenland die bekend staat om de kloosters. Door erosie staan de kloosters hoog op de rotsen. Vanaf 3 februari kunnen gasten de gerechten zelf gaan proeven bij Grieks restaurant Thessalia aan de Wilhelminakade 11.

Conny Vos