• Pixabay

Oudercontactgroep Autisme aan de Amstel

UITHOORN Erna de Bruijn en Marjolein Lakerveld-Stolwijk beginnen een nieuw ouderinitiatief in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme, NVA. Samen organiseren zij een oudercontactgroep voor ouders met een kind met autisme in de regio Amstelland. De eerste bijeenkomst is maandag 2 maart om 19.30 uur in Lunchroom Waterlinie, Koningin Máximalaan 30A. De toegang is gratis.
De initiatiefnemers vertellen: "Wij zijn Erna de Bruijn en Marjolein Lakerveld-Stolwijk en zijn beide ouder van een kind met autisme. Het opvoeden van een kind met autisme kan uitdagend zijn. Wij weten uit ervaring hoe lastig de zoektocht kan zijn naar bijvoorbeeld een goede plek in het onderwijs, passende zorg en begeleiding en een goede invulling van de vrije tijd. Het kan fijn zijn om hierover van gedachten te
wisselen met andere ouders. Onder het genot van een kopje koffie, in een gezellige ruimte in de Waterlinie in Uithoorn, nodigen we zulke ouders uit om kennis met ons te maken.
De bijeenkomsten zullen een informeel en tegelijk informatief karakter hebben. Tijdens de bijeenkomsten zullen we geregeld inventariseren en peilen op welk vlak er behoefte is aan informatie of het delen van ervaringen met elkaar. Input van de ouders is erg welkom."
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. Alles wat bij mensen via de zintuigen binnenkomt, wordt op een andere manier verwerkt en dat brengt vaak specifieke talenten en vaardigheden met zich mee. Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon en ook per levensfase.
De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is een vrijwilligersvereniging die zich bezig houdt met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenoten contact in de buurt. "Door begrip en herkenning over autisme te vergroten, helpen we mensen met autisme en hun naasten zichzelf te kunnen zijn en optimaal tot hun recht te kunnen komen."
Gezien het beperkte aantal plaatsen graag vooraf aanmelden op: autismeaandeamstel@gmail.com