• Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en de kersverse burgemeester van Uithoorn Pieter Heiliegers.

    Eigen foto

Pieter Heiliegers officieel aangesteld als burgemeester Uithoorn

UITHOORN Tijdens een bijzondere raadsvergadering is gisteren Pieter Heiliegers geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Uithoorn. De beëdiging werd gedaan commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland Arthur van Dijk. Bij de bijzondere raadsvergadering waren naast de gemeenteraad en andere genodigden ook familie en vrienden aanwezig. Aansluitend aan de (besloten) raadsvergadering was een receptie voor iedereen die de burgemeester wilde feliciteren en verwelkomen in de gemeente Uithoorn.

Pieter Heiliegers volgt Dagmar Oudshoorn op, die in maart 2018 vertrok. In de periode van maart 2018 tot gisteren vervulde Heiligers al het ambt van waarnemend burgemeester. Tegelijkertijd was hij burgemeester in de per 1 januari met Haarlemmermeer gefuseerde gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Heiliegers is van zins op korte termijn een huis in de gemeente te betrekken.

THUIS "Ik voel me thuis in Uithoorn en De Kwakel", aldus de kersverse burgervader. "De waarnemingsperiode was een prima periode om te bekijken of dat het geval zou zijn. Maar je ergens thuis voelen en bij passen is uiteindelijk voor een groot deel ook een gevoelskwestie. Een gevoel dat versterkt is door de vele inwoners, organisaties en bedrijven die ik in de afgelopen maanden al heb mogen ontmoeten. Ik kijk er dan ook naar uit om verder te bouwen aan deze relaties en samen van Uithoorn een nog aantrekkelijkere gemeente te maken."