• Eigen Foto

Pieter Heiligers waarnemend burgemeester Uithoorn

UITHOORN Pieter Heiliegers (VVD) wordt met ingang van 1 maart waarnemend burgemeester Uithoorn. Heiliegers is sinds 2013 burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en gaat de functie van waarnemend burgemeester van Uithoorn uitvoeren naast zijn huidige functie. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gaat per 1 januari 2019 fuseren met de gemeente Haarlemmermeer.

De huidige burgemeester van Uithoorn, Dagmar Oudshoorn-Tinga, treedt per 1 maart af. Ze gaat dan bij de politie aan de slag als hoofd Operatiën van de Eenheid Amsterdam. De Commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Na de raadsverkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad het profiel vaststellen voor de burgemeester en wordt de vacature open gesteld.

De Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes heeft tot benoeming van Pieter Heiligers als waarnemend burgemeester besloten, in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn.

Heiliegers was voor hij burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude werd van 2010 tot 2012 wethouder

van de gemeente Haarlem en daarvoor vanaf 2008 raadslid van dezelfde gemeente. Eerder heeft hij diverse commerciële en algemene managementfuncties vervuld, inclusief ondernemersactiviteiten. Heiliegers

is 55 jaar en lid van de VVD.