• De voormalige Openbare Bibliotheek.

    Politie

Politie zoekt getuigen van drietal straatroven in Uithoorn

UITHOORN Wie kan er meer vertellen over drie straatroven in Uithoorn in de week van 11 tot en met 17 februari? Die vraag stelt de politie van Uithoorn. 

In Uithoorn werd tussen 11 en 17 februari tot driemaal toe een straatroof gepleegd, in twee van de gevallen was het een maaltijdbezorger die het slachtoffer was. De politie doet onderzoek naar deze misdrijven en is op zoek naar getuigen. 

GEWELD Op donderdag 14 februari is een 15-jarige maaltijdbezorger rond 20.40 uur met geweld door drie jonge mannen beroofd op de kruising van de Wiegerbruinlaan en de Willem Klooslaan. Twee dagen later, op zaterdag 16 februari, was het weer raak. Ditmaal aan de Alfons Ariënslaan. Rond 20.30 uur trokken twee jongens een 16-jarige koerier van zijn fiets. Zij beroofden hem in de portiek van de voormalige Openbare Bibliotheek.

Zondag 17 februari werd een 22-jarig slachtoffer rond 23.00 uur op de Ter Braaklaan onder bedreiging van een mes gedwongen zijn portemonnee af te staan. De twee daders gingen er vandoor in de richting van de Romeflat. In alle gevallen werd er een gering geldbedrag buit gemaakt.

OPVALLEND De politie heeft van een aantal van de verdachten een signalement bekendgemaakt, dat is te vinden op de website van de politie. Opvallend is wel dat meerdere van deze verdachten naar schatting zo'n 15 tot 17 jaar oud zijn. 

Wie meer weet of kan vertellen over deze zaak, kan dit kwijt via het online tipformulier, of door te bellen naar 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).