• Remko de Waal

Politie zoekt getuigen van woningoverval aan Korenbloem

UITHOORN De politie van Uithoorn is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een woningoverval in een huis aan de Korenbloem donderdagavond 4 oktober 2018. De daders zijn met buit in onbekende richting gevlucht, bij de overval raakte niemand gewond. 

Tussen 20.15 en 20.30 uur drongen twee mannen, die spraken met een Oost-Europees accent, een woning aan de Korenbloem binnen. Ze sloten de 43-jarige bewoonster op in een gangkast en doorzochten daarna de woning.

GELDKISTJE Zij hebben vermoedelijk een geldkistje met inhoud en contant geld meegenomen. Een uur later is de vrouw door haar partner, die toen thuiskwam, uit haar benarde positie bevrijd. Van de daders en de buit ontbreekt ieder spoor.

Wie informatie heeft met betrekking tot deze woningoverval, of beeldmateriaal van bijvoorbeeld auto's die rond dat tijdstip daar hebben rondgereden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000. Via het tipformulier kan men het beeldmateriaal ter beschikking stellen van de politie.