• Archief

Oud-burgemeester Oudshoorn directeur Amnesty International

UITHOORN Voormalig burgemeester van Uithoorn Dagmar Oudshoorn wordt de nieuwe directeur van de Nederlandse afdeling van Amnesty International. Dat heeft de mensenrechtenorganisatie vorige week bekendgemaakt. Oudshoorn was van 2010 tot 2018 burgemeester in de gemeente Uithoorn.

'Vanuit mijn maatschappelijke betrokkenheid en streven om de wereld een beetje beter te maken kijk ik ernaar uit om de Nederlandse afdeling van Amnesty International te gaan leiden', zo laat Oudshoorn op de website van Amnesty International weten. 'Het is een enorme eer en uitdaging. In een tijd dat mensenrechten nationaal en internationaal onder druk staan is het werk van Amnesty relevanter dan ooit.'

JONGSTE VROUW OOIT Dagmar Oudshoorn was van 2010 tot 2018 burgemeester van Uithoorn. Ze was toen 37 jaar oud en daarmee de jongste vrouw ooit in dat ambt. Ze stond onder meer bekend om haar liefde voor koken en bakken en baarde enige opzien toen ze meedeed aan het tv-programma 'Heel Holland Bakt'. 

In maart 2018 ging Oudshoorn aan de slag bij de politie Amsterdam, ze werd opgevolgd door de huidige burgemeester van Uithoorn, Pieter Heiliegers. Oudshoorn begint op 1 januari aan haar nieuwe baan.