• Gemeente Uithoorn
  • Gemeente Uithoorn

Praktijkschool adopteert groenstrook van gemeente

UITHOORN Leerlingen van de Praktijkschool in Uithoorn kunnen aan de slag. Wethouder Hans Bouma en schooldirecteur Sylvana Halkers ondertekenden deze week een bruikleenovereenkomst waarin staat dat de leerlingen van de 'groenklas' de groenstrook achter de school in gebruik mogen nemen.

Leerlingen Bryan (15), Arie-Jan (14) en docente Arina Beye waren tevens aanwezig bij de feestelijke ondertekening. "We zijn heel blij dat we dit stukje grond van de gemeente mogen ‘adopteren’. Op deze manier hebben we oefenruimte vlakbij onze school”, vertelt directeur Halkers enthousiast. De oude planten zijn er inmiddels uitgehaald, en samen met de leerlinge wordt nu een plan gemaakt voor herbeplanting. Dit wordt onderdeel van het lesprogramma.

HEKJE Ook de wethouder was enthousiast. "Goed dat we op deze manier kunnen bijdragen. Leuk ook om te horen dat niet alleen de leerlingen van de groenklas aan de slag gaan met het stukje grond. De leerlingen van de techniekklas gaan namelijk op hun beurt een hekje maken dat de strook afscheidt van het voetpad ernaast.”

De wethouder is benieuwd hoe het stukje grond er over een paar maanden uitziet. Hij liet wel alvast doorschemeren dat hij hoopt op veel kleurrijke bloemen en planten.