• Eigen foto
  • Stichting Maandagavondcomité
  • Stichting Maandagavondcomité

Programma De Kwakel Open Air 2 compleet met Drukwerk

DE KWAKEL Het programma van de tweede editie van De Kwakel Open Air is rond. Drukwerk is de laatste naam die door de organisatie, het Maandagavondcomité, is bekendgemaakt.

Het mag met recht een imposante lijst worden genoemd. KAF, Alice Good, Shaking Patsy, Hein 'Little Boogie Boy' Meijer, Coolcast, Soulmachine en Stones Sessions treden 15 juni op tijdens De Kwakel Open Air 2019. Maar zelfs dat was nog niet genoeg, want het Maandagavondcomité voegde deze week nog een laatste naam aan het programma toe. 

PROTESTSONGS Niemand minder dan Drukwerk is de laatste band die is bekendgemaakt. Drukwerk is in 1978 opgericht. Het begon met protestsongs tegen de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord, atoomenergie en ondersteuning van krakers. Daarnaast bezongen ze de liefde op hun eigen manier, zoals in de hit 'Je loog tegen mij' en de liefde voor de hoofdstad in 'Hee Amsterdam'.

Vijfendertig jaar na 'Je loog tegen mij' hebben vader Harry en zoon Bram Slinger het vuur weer opgestookt. Sinds 2012 zijn ze weer op toer door Nederland met Drukwerk. De band bestaat naast zanger Harry en toetsenist en zanger Bram Slinger uit Bas Kors (gitaar en zang), Erik Bes (bas) en George Menkveld (drums).

TEVREDEN Met de toevoeging van Drukwerk is het programma van De Kwakel Open Air 2 dus definitief. En naar tevredenheid van de organisatie. "Wij van het Maandagavondcomite zijn zeer tevreden met de schitterende line-up van 2019", aldus Arjan Plasmeijer in een reactie. Binnenkort wordt meer bekend over de kaartverkoop.