• Uithoorn voor elkaar

Project ANWB AutoMaatje vanaf donderdag ook in Uithoorn

UITHOORN Wethouder Ria Zijlstra en Marga de Jager, directeur Vereniging en Marketing bij de ANWB, trappen donderdag 17 januari het project ANWB AutoMaatje af in Uithoorn. Doel is minder mobiele inwoners van de gemeente de kans te geven vaker de deur uit te gaan.

Stel je voor dat je naar de kapper wil, naar de dokter moet of gewoon graag even op bezoek wil bij je echtgenoot in het verzorgingshuis. Voor mensen die mobiel zijn geen probleem, maar wat als je dat niet bent? In de gemeente Uithoorn zou dit probleem ook voor deze mensen vanaf komende donderdag uit de wereld moeten zijn. Dan wordt namelijk het project ANWB AutoMaatje afgetrapt.

VRIJWILLIGERS ANWB Automaatje is een service waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten vervoeren tegen een geringe onkostenvergoeding. In heel Nederland lopen al projecten en nu is dus ook Uithoorn aan de beurt. De benodigde investeringen op het gebied van kennis, software en marketing zijn gedaan door de ANWB. Dit stelt gemeenten in staat snel en zonder grote investeringen de vervoerservice op te zetten. Het doel is om mensen zo lang mogelijk mobiel te houden en te laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. De gemeente en welzijnsorganisatie Participe ondersteunen het project met een coördinator die chauffeur en deelnemer aan elkaar koppelen.

Gebruikers van AutoMaatje betalen 0,30 euro per kilometer aan de chauffeur. Een rit aanvragen kan via automaatje@uithoornvoorelkaar.nu of 0297-303103. De aftrap van het project vindt 17 januari om 11.00 uur plaats bij Gezondheidscentrum Waterlinie. Kijk voor meer informatie op de website van Uithoorn voor elkaar.