• WEcycle

Recyclen kan ook lokaal Initiatievenfonds helpen

UITHOORN Uithoorn doet weer mee met de inzamelactie van Wecycle. De 25 gemeenten die het meeste e-waste inzamelen, winnen 1.000 euro voor een lokaal goed doel. In Uithoorn is dat het Initiatievenfonds Uithoorn. De gemeente roept inwoners dan ook op afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen in te leveren bij het Scheidingsdepot. Door mee te doen maken inwoners kans op verschillende prijzen. Na het afgeven van afgedankt e-waste bij het Scheidingsdepot moeten ze ter plekke op de smartphone naar Wecycle.nl/inleveren gaan. Zij moeten dan inchecken en het Initiatievenfonds Uithoorn steunen. Locatievoorziening moet daarbij aanstaan op de smartphone. Inwoners uit de gemeente maken zo kans op een prijs. Zoals een nieuw koffiezetapparaat, een powerbank of schuurmachine. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018. Zie ook Wecycle.nl/inleveren.

Van hergebruikte grondstoffen kunnen nieuwe producten worden gemaakt. Daarom wil de gemeente het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen stimuleren. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt.

Het initiatievenfonds Uithoorn en De Kwakel dat kans op een bijdrage maakt, wil inwoners helpen particulier initiatief financieel mogelijk te maken. Zij bieden daarvoor een startbudget uit eigen middelen of zoeken sponsors die het initiatief mee mogelijk maken. Meer informatie op Initiatievenfondsuithoorn.nl.

Het Scheidingsdepot is gevestigd aan Industrieweg 25 en is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.