Rummikubtoernooi voor onderzoek naar ziekte ALS

DE KWAKEL De negende editie van het ALS Rummikubtoernooi De Kwakel vindt op vrijdag 12 januari plaats in de kantine van sv KDO aan de Vuurlijn. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar de oorzaak van ALS en de ziekte 22Q11 (een chromosoomafwijking bij baby's) en naar middelen die deze ziekten een halt toe kunnen brengen, of liever nog de wereld uit kunnen helpen.

Inschrijven voor deelname aan het toernooi kan vanaf 19.30 uur in de KDO-kantine. Deelname kost 10 euro. Het toernooi begint om 20.00 uur. Ook dit jaar zijn er mooie prijzen te winnen met rummikub, maar ook met de loterij, die tijdens het toernooi wordt gehouden. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door winkeliers en bedrijven in Uithoorn, De Kwakel en omgeving.

De afgelopen 8 edities van het ALS Rummikubtoernooi hebben bij elkaar al ruim 55.000 euro opgebracht.

De winnaar van het Rummikubtoernooi krijgt naast de hoofdprijs ook een jaar lang een wisselbeker mee, waarin de namen van de vorige winnaars in gegraveerd wordt en waar zijn of haar naam aan toegevoegd wordt. Deze beker is beschikbaar gesteld door Peter Brouwer en Pieter Koppenol, die in Sport op Zondag voor Rick FM de voorbeschouwingen en verslagen van de wedstrijden van diverse sporten voor hun rekening nemen.

Wie wil laten zien dat hij of zij deze actie ondersteunt, kan de poster afdrukken die op de facebookpagina ALS Rummikubtoernooi De Kwakel staat en deze ophangen voor een (goed zichtbaar) raam aan de straatkant. Onder de deelnemers aan de posteractie wordt een mooie prijs verloot.

Bij de winkeliers/horeca in De Kwakel worden collectebussen neergezet. Wie niet kan deelnemen aan het toernooi maar toch iets wil bijdragen, dan daar geld in doen. ´Alle beetjes helpen,´ aldus de organisatie..

Doneren kan ook via www.alsacties.nl/actie/het-8e-als-open-rummikubtoernooi.