• De Schutse

    SCAU

SCAU verhuist activiteiten naar De Schutse

UITHOORN De Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn (SCAU) verhuist met haar programmering naar De Schutse aan De Mérodelaan 1. De SCAU vierde dit seizoen haar 25-jarig bestaan. Het jubileumseizoen 2018-2019 was tegelijk het laatste in de Thamerkerk. Met ingang van 1 juni heeft de Thamerkerk een andere bestemming gekregen en is het geen multifunctionele ruimte meer. Dat betekent dat er voor de concerten en de evenementen van de SCAU een andere locatie gevonden moest worden. En dat is geluk. Met ingang van het seizoen 2018-2019 heeft de SCAU onderdak gevonden in kerkgebouw De Schutse, vlakbij winkelcentrum Zijdelwaard.

De bezoekers zullen de fantastische locatie aan de Amstel en de historische ambiance van de Thamerkerk zeker gaan missen. Maar de SCAU gaat wel gewoon door met het organiseren van laagdrempelige concerten en evenementen op de nieuwe locatie.´Er zijn volop gratis parkeerplaatsen bij het winkelcentrum, de akoestiek van de kerkzaal is prima en de stoelen zitten prettig. Bovendien is er meer (zaal)ruimte voor de optredende artiesten en voor de bezoekers om een kopje koffie of een drankje te drinken. Het bestuur van de SCAU heeft er alle vertrouwen in dat iedereen snel gewend zal zijn aan de nieuwe locatie,´ aldus de stichting..

De SCAU heeft in het nieuwe seizoen onder meer twee voorstellingen rondom taal op het programma staan: taalcabaretier Wim Daniëls ('De wondere wereld van de taal') en schrijver Thomas Verbogt ('Montere weemoed'). Peter Heerschop keert terug met een splinternieuwe solo: 'De minister van Enthousiasme – lol is een serieuze zaak'. De a capella groep New Amsterdam Voices komt zingen en het Osiris Trio viert zijn dertigjarig jubileum met pianotrio's van Haydn, Martinu en Dvorak. Verder treedt violiste Noa Wildschut op, een jong aanstormend talent. Samen met pianiste Elisabeth Brauss speelt ze onder meer werken van Schubert en Franck. Het Amsterdam Wind Quintet blaast het het nieuwe jaar in met muzikaal vuurwerk in Weense stijl.

Het openingsconcert vindt plaats op zondag 16 september. Moeder en dochter Basilova, twee Russische zielen, spelen vierhandig op één piano: werken van Schubert, Rachmaninov en Basilov.

Abonnementen en kaarten zijn nu al online te bestellen via www.scau.nl Daar is ook uitgebreide informatie te vinden over de programma's en over de uitvoerende artiesten. De evenementen/concerten worden gehouden op de zondagmiddag en beginnen om 14.30 uur.