• Archief BDU

Sinterklaas is weer onderweg naar Uithoorn

UITHOORN Sinterklaas is weer in aantocht. Hij komt op zaterdag 17 november aan in Uithoorn. De goedheiligman wordt om 10.00 uur verwacht in het dorpscentrum ter hoogte van het Marktplein.

Rond 10.30 uur vertrekt hij in optocht naar Amstelplein waar diverse optredens zijn. De Sint blijft daar tot 12.00 uur. Vervolgens gaat Sinterklaas naar winkelcentrum Zijdelwaard. Hij komt aan om 13.30 en vertrekt om 14.30 uur.

Aan het begin van de avond staat een bezoek aan De Kwakel op het programma. Om 17.30 uur kan iedereen die de goedheiligman wil verwelkomen zich verzamelen op het speelveld (tussen Pastoor Vasselaan en Pastoor Van Dijklaan). Om 17.45 uur wordt Sinterklaas ontvangen en gaai iedereen in optocht via de Boterdijk naar het Dorpshuis Daar blijft Sint tot 19.00 uur.

GROTE BOEK KWIJT De intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door Sinterklaasaktie Uithoorn. Die heeft vernomen dat Sinterklaas onderweg tijdens het laatste stukje varen naar Nederland zijn boek heeft verloren: ´Nadat de Pieten de hele boot ondersteboven en binnenstebuiten hebben gekeerd konden ze het boek niet vinden. Nu blijkt dat het boek overboord is gewaaid. Zonder het boek weet Sinterklaas natuurlijk niet waar de kindjes wonen en hoe oud ze zijn. Dit is natuurlijk een ramp en zou verschrikkelijk zijn. Sinterklaas heeft hierop Scouting Admiralen Groep Uithoorn ingeschakeld om de Pieten mee te helpen zoeken. Ze zijn al heel lang aan het zoeken, dag en nacht en in weer en wind en de vraag is ´hebben de Scouting en de Pieten het boek gevonden´? En als ze hem gevonden hebben zullen ze dan op tijd zijn om het boek weer terug te brengen bij Sinterklaas als hij aankomt in Uithoorn?´

´Sinterklaas heeft er veel vertrouwen in, maar zegt wel dat hij niet zeker weet of ze op tijd in Uithoorn zullen zijn. Daarom vraagt Sinterklaas aan alle kindjes en ouders om tijdens de intocht op de kade hard te schreeuwen zodat de Pieten en de Scouting weten waar ze moeten zijn. En als het dan lukt hebben ze een heel, heel hard applaus verdient en wie weet mogen de kinderen die avond dan al hun schoen zetten,´ aldus Sinterklaasaktie Uithoorn.

AFSLUITING VOOR VERKEER Het verkeer moet op zaterdag 17 november rekening houden met afsluiting van het Marktplein tussen Stationsstraat en de Dorpsstraat in verband met de intocht van Sinterklaas. Het Marktplein wordt voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten van 9.00 tot 11.30 uur.

De Stichting Sinterklaasaktie kondigT ook alvast aan dat het Marktplein op donderdag 6 december tussen 18.00 en 19.00 uur. Dat in verband met de jaarlijkse uittocht van Sinterklaas.