• De prachtige tuin van Theetuin Nirwana is al geopend voor publiek

    Conny Vos

Tuin van Theetuin Nirwana geopend

UITHOORN Het is even zoeken naar Theetuin Nirwana, maar dan staat de bezoeker versteld van de grote, kleurrijke tuin met gezellige zitjes. Tussen de roze stokrozen, paarse acanthus en gele wederik kan binnenkort genoten worden van een kopje vers geplukte muntthee met een ambachtelijk puntje appeltaart. Zaterdag ging de tuin voor het eerst open voor publiek.

In de tuin van vijftienhonderd vierkante meter is een wilde wei voor de bijen en een stukje met strakke buxusvormen. "De wilgentunnel is leuk om doorheen te lopen, maar ook bedoeld als windbreker", vertelt Ruud Pouw trots over zijn levenswerk. "Als de wind uit het noorden komt, zetten we de tafels zo neer dat mensen in de luwte zitten. Als het erg warm is, kunnen we de tafels zo plaatsen dat ze een beetje in de wind staan." Er is een natuurlijk aangelegd prieeltje, dat mensen ook kunnen reserveren voor een besloten feestje.

Voor kinderen is de theetuin een heerlijke plek. Alle speelobjecten zijn van natuurlijke materialen. Er is een berg met buizen waar de kinderen doorheen kunnen klimmen naar een ruïne op de top. Verder is er een afscheiding met kippen en een konijn waar ze de dieren mogen aanraken. Langs het pad bij binnenkomst via de Steenwycklaan staan de fruitbomen op een rij. "Er komen parkeerplekken voor auto's en de fietsers kunnen hun fiets neerzetten op het fietsplein. Wandelaars vanuit De Kwakel mogen als extra service via de Iepenlaan binnenkomen." Drie jaar geleden begon Ruud Pouw met de voorbereidingen van de Theetuin en het Bamboelabyrint. "Het labyrint gaat pas volgend jaar open, want de bamboe is nog niet dicht genoeg", verklaart Ruud. 'Ook de vergunning voor de horeca is nog niet rond, dus tot die tijd mag ik geen koffie schenken aan gasten, maar ik verwacht dat dat snel goed komt." De tuin heeft een Oosterse uitstraling met veel Boeddhabeelden. De blokhut is oxiderood en okergeel. "Die kleuren zie je veel bij boeddhistische gebouwen. Maar dit is geen boeddha tuin. Het heeft gewoon een vredige, vriendelijke uitstraling." Theetuin Nirwana is tijdens het seizoen elke zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Conny Vos