• Harry Slinger komt naar De Kwakel met zijn band Drukwerk.

    Eigen foto

Tweede editie De Kwakel Open Air

DE KWAKEL Op het evenemententerrein in De Kwakel vindt zaterdag 15 juni de tweede editie van De Kwakel Open Air plaats. Stichting Maandagavondcomité, de organisatie van het evenement, heeft ook voor dit jaar een uiteenlopend programma samengesteld.

De eerste editie van De Kwakel Open Air ging vorig jaar de boeken in als een bijzonder geslaagd evenement. De bomvolle festivalweide, de uitstekende muzikanten en het prettige weer zorgden voor een debuut dat naar meer smaakte.

TWEEDE EDITIE Dat voelde het Maandagavondcomité ook, en daarom werd al snel besloten dat er een tweede editie van het evenement moest komen. Zaterdag 15 juni is het zover.

Net als vorig jaar is de organisatie er in geslaagd een programma samen te stellen dat iedere bezoeker wat te bieden heeft. Niet minder dan acht lokale en nationaal bekende bands treden, verspreid over twee podia, de hele dag door op.

Wat te denken van KAF? Deze lokale punkhelden lieten vorig jaar al een overtuigend optreden zien en zijn daarvoor beloond met een plekje tijdens de tweede editie. KAF, beïnvloed door Tavenu, de Bolle Pouw en KDO, zingt over De Kwakel en zaken die echt belangrijk zijn. Verwacht snoeiharde Nederpunk-liedjes met titels als 'Bier en frituur' en 'Boterdijk Boulevard'.

Het publiek kan verder genieten van coverbands als Alice Good, Coolcast Band en Shaking Patsy. Deze laatste band greep vorig jaar nog net naast een plekje op het programma, maar krijgt dit jaar alsnog de kans van zich te laten horen. Ook Kudelstaarter Hein 'Little Boogie Boy' Meijer is van de partij met zijn 'happy blues' en liefhebbers van soulmuziek kunnen hun hart ophalen bij Soulmachine.

HOOGTEPUNTEN Absolute hoogtepunten worden de optredens van Stones Sessions - dat de klassiekers van The Rolling Stones ten gehore brengt - en de Nederpop van Drukwerk, uiteraard inclusief Harry Slinger. Vijfendertig jaar na 'Je loog tegen mij' hebben vader Harry en zoon Bram Slinger het vuur weer opgestookt. Oorspronkelijk bedoeld als een vriendenproject voor zoonlief, maar inmiddels speelt het nieuwe Drukwerk door het hele land, en dus ook in De Kwakel.

Het Maandagavondcomité liet eerder al weten verheugd te zijn met het programma. ,,Wij van het Maandagavondcomite zijn zeer tevreden met de schitterende line-up van 2019", aldus Arjan Plasmeijer in een reactie.

Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Supermarkt Quakel en Coop Rehorst in Nieuwveen. De Kwakel Open Air begint om 14.45 uur, de eerste band betreedt om 15.00 uur het podium. Meer informatie staat op facebook.com/maandagavondcomite.