• Nederland Schoon

Uithoorn doet mee aan Week van Nederland Schoon!

UITHOORN De gemeente roept inwoners van UIthoorn en De kwakel op om van 19 tot en met 24 maart mee te doen aan De Week van Nederland Schoon! De week eindigt op zaterdag 24 maart met de Landelijke Opschoondag.

Inwoners kunnen een steentje bijdragen om Uithoorn en De Kwakel er weer opgeruimd uit te laten zien door zwerfafval op te ruimen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om blikjes op straat, sigarettenpeuken in de bosjes en rondslingerend plastic. Zwerfafval behoort al jaren tot één van de grootste ergernissen van ons land. Bovendien duurt het 50 jaar voordat een blikje vergaat en chipszakken doen daar er ongeveer 75-80 jaar over. Aluminiumblikjes doen er 200 jaar over om te vergaan. De boete voor het op straat gooien van blikjes en papiertjes bedraagt 45 euro als de overtreder 15 jaar of jonger is en 90 euro vanaf 16 jaar.

Om de opruimacties goed in te plannen en te organiseren vraagt de gemeente aan inwoners om zich per e-mail aan te melden via nederlandschoon@uithoorn.nl. Inwoners kunnen hier ook terecht als ze vragen hebben over Nederland Schoon.

Wie niet op 24 maart maar op een ander tijdstip wil helpen opruimen, kan in overleg een actie inplannen. Vrijwilligers krijgen van de gemeente materiaal zoals grijpers, hesjes, vuilniszakken.