• Naomi Heidinga

Uithoorn middelpunt van strijd om Admiralencup

UITHOORN Uithoorn was in het Pinksterweekend traditiegetrouw het middelpunt van de strijd om de Admiralencup. Dit jaar vond de 34ste editie plaats. Jaarlijks doen hier ruim 300 waterscouts aan mee die bij elkaar komen in Uithoorn. In de strijd om de Admiralencup moet een route van 70 of 35 kilometer afgelegd worden in standaard lelievletten. De bemanning van een lelievlet mag maximaal bestaan uit 6 deelnemers.

Op de 35 km tocht wordt onderscheid gemaakt tussen junioren en open klasse. De teamleden van een juniorenteam mogen niet ouder zijn dan 16 jaar. Daarnaast wordt er voor de 35 km junioren ook onderscheid gemaakt tussen dames- en herenteams. Dit geldt echter niet voor de 35 km open klasse. Op de 70 km tocht wordt onderscheid gemaakt tussen dames- en herenteams. Een damesteam bestaat minstens voor de helft plus één uit dames. 

Verder werd ook dit jaar weer gestreden om de Juniorcup, een roeitocht van ongeveer 7 km in een lelievlet speciaal voor waterwelpen en zeeverkenners van 9 t/m 13 jaar.