• ANP Foto

Uithoorn organiseert groepsaankoop zonnepanelen

UITHOORN De gemeente Uithoorn start in samenwerking met het Regionaal Energieloket een groepsaankoop zonnepanelen. Een groepsaankoop biedt deelnemers de gelegenheid relatief voordelig zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. Ook wil de gemeente op deze manier het gebruik van duurzame energie stimuleren.

Op een gemiddeld dak in Uithoorn en De Kwakel valt per jaar voor meer dan 450 euro aan zonne-energie, stelt de gemeente. Met zonnepanelen kunnen inwoners deze energie zelf opwekken en daarmee besparen op hun energierekening.

Om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van zonnepanelen en de voordelen van de groepsaankoop, houdt de gemeente samen met het Regionaal Energieloket twee bewonersavonden in het gemeentehuis aan Laan van Meerwijk 16. De eerste is op maandag 25 juni en de tweede op woensdag 4 juli. De inloop is vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur.

 
Wie niet in de gelegenheid is om één van beide avonden bij te wonen, kan zich ook vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop via regionaalenergieloket.nl. Na inschrijving wordt een uitgebreid informatiepakket toegestuurd. Ook wordt een link gestuurd waarmee direct een woningopname door de installateur ingepland kan worden..