• BankGiro Loterij

Uithoorns paar wint 10.000 euro in BankGiro Loterij

UITHOORN Hans en Lieke uit Uithoorn hebben 10.000 euro gewonnen in de BankGiro Loterij. Onlangs stond de Loterij bij het stel op de stoep om hen de cheque te overhandigen. Hans en Lieke waren compleet verrast.

"De familie van Lieke woont in Indonesië en we waren al aan het sparen om die kant op te gaan. Nu kunnen we direct boeken! Als die we die kant op gaan nemen we ook wat spullen voor ze mee die ze daar goed kunnen gebruiken. Fijn dat we hen daar nu wat kunnen ondersteunen," vertelt Hans (62) enthousiast

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. Culturele organisaties zoals musea, maar ook molens en monumenten profiteren mee van BankGiro Loterij. Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.