• Eigen foto

Waardering voor betrokkenheid

UITHOORN Buurtbeheer De Legmeer heeft burgemeester Pieter Heiliegers en participatiemakelaar Marius Reijnen uitgenodigd in het kader van de kennismakingstournee. De burgemeester kon met eigen ogen zien hoe dit buurtbeheer iedere woensdag een inloopspreekuur houdt op het Legmeerplein. Met veel info, koffie en soezen.

ENTHOUSIAST Heiliegers was enthousiast. "Ik waardeer de betrokkenheid van deze inwoners voor hun wijk. De inwoners kunnen terecht trots zijn op zoveel inzet voor de buurt. Het is belangrijk dat inwoners betrokken zijn op elkaar en verantwoordelijkheid nemen voor hun wijk. Buurtbeheer De Legmeer is daar een heel goed voorbeeld van."

ZWERFVUIL Marga Moeijes en het team van Buurtbeheer De Legmeer zijn erg actief en organiseren veel activiteiten zoals een inloopspreekuur in het Buurtsteunpunt op het Legmeerplein elke woensdag van 11.00 tot 12.30 uur, zwerfvuilacties, 80 baskets om aan lantaarnpalen te hangen, burendag, de aanleg van vier Tiny Forests, plannen voor het 'Legmeerbos', buurtmaaltijden in samenwerking met de Praktijkschool en meer. Een aantal van deze activiteiten wordt mede mogelijk gemaakt door betrokkenheid van lokale ondernemers zoals Deen en kwekerij De Noordpoel. Er zijn meer buurtactiviteiten; kijk voor de eigen buurt op www.uithoorn.nl.