• NL Doet bij Scouting Admiralengroep

    Eigen foto

In weer en wind er tegen aan

UITHOORN In plaats van een uitdagend wedstrijdje zeilen in de voorjaarsstorm op de Amstel deed de Admiralengroep weer mee met NL Doet. Dankzij de hulp van ouders van scouts en zelfs grootouders heeft het clubhuis nu nieuwe kozijnen gekregen. Om die tijdens NL Doet op 16 maart te kunnen plaatsen waren ze al eerder in het jaar gemaakt. De kozijnen waren ook al in de grondverf gezet. Het ondersteuningsteam pakt dit soort klussen aan op de woensdagavonden.

Naast het inzetten van de nieuwe kozijnen, het overzetten van het glas en het kitten na afloop was er ook tijd om in de andere vertrekken (keuken, leidingsverblijf, magazijn) een nieuwe vloer te leggen. De Admiralengroep was dan ook heel blij dat, onder andere, Niels en zijn vader die taak weer op zich namen. Ze hadden precies een maand geleden ook al geholpen met het leggen van de nieuwe vloer in het clubhuis.

Dat was nog niet alles; het magazijn en de speltakkasten zijn opgeruimd, de voorjaarsschoonmaak wervelde traditiegetrouw weer door de keuken, en al het spinrag is verwijderd.

Naast de noeste arbeid was er natuurlijk ook tijd voor gezelligheid, koffie met zelfgebakken cake door de welpenleiding, en een gedeeltelijk warme lunch. Geen overbodige luxe met de wind die dwars door het clubhuis waaide. Zoals een moeder het verwoordde: ,,Het is open lucht scouting vandaag."

Ondertussen draaiden de Bevers gewoon opkomst. Op de Olympus, het wachtschip, deze keer. De Bevers is een vrij nieuwe speltak bij de Admiralengroep voor scouts tussen de 5 en 7 jaar.

Na een ritje naar de gemeentewerf was het tijd voor ontspanning. Allen waren zeer tevreden over de verrichte werkzaamheden. De betrokken ouders, grootouders, nieuwsgierige leden die langskwamen, gingen genieten van wat lekkers. Dubbel genieten zelfs want het was binnen lekker warm, de nieuwe kozijnen hielden de inmiddels aangewakkerde wind buiten.

Iedere woensdagavond kan er rond 20.30 uur geklust worden bij clubhuis Mercurius aan de J.A. Van Seumerenlaan 3. Om mee te helpen is het niet noodzakelijk een kind op scouting te hebben.