• De Kwakelse Joshua, op het podium met zijn grote broer Shinshan, winnaar van Holland's got talent.

    Eigen foto
  • Shinshan en Joshua Kooijman in de studio.

    Eigen foto

Winnaar 'Holland's got talent' regelmatig in De Kwakel te vinden

DE KWAKEL In De Kwakel is afgelopen zaterdag met extra grote belangstelling naar de finale van tv-talentenjacht 'Holland's got talent' gekeken. Een van de finalisten, danser Shinshan, is namelijk de halfbroer van Kwakelaars Joshua en Lizzy Kooijman.

Inwoners van De Kwakel die zaterdag afstemden op RTL4 voor de finale van Holland's got talent, konden zomaar een bekend gezicht voorbij zien komen. Danser Shinshan komt namelijk geregeld naar het dorp, waar zijn stiefmoeder Sandra Kooijman en halfbroertje Joshua en -zusje Lizzy wonen. De drie kinderen hebben dezelfde vader. 

PODIUM OP Zowel op de bank in De Kwakel, als in de studio in Aalsmeer (waar Joshua aanwezig was tijdens de finale) werd intens meegeleefd met Shinshan, en uiteraard gehoopt dat hij zijn favorietenrol waar zou kunnen maken. Dat lukte, en nadat presentator Humberto Tan bekendmaakte dat de winst inderdaad naar Shinshan was gegaan, haalde hij vrijwel direct zijn Kwakelse halfbroertje Joshua het podium op.

Die mocht, voor het oog van televisiekijkend Nederland, samen met zijn grote broer de cheque van 50.000 euro en de vele felicitaties in ontvangst nemen.