• Ook de Siberische kamelen van Roman treden op in de piste.

    Friedr. Klawiter

Witte Weekblad Uithoorn geeft kaarten weg voor Circus Maximum

UITHOORN Het nieuwe Circus Maximum slaat zijn tenten op in Uithoorn. De première van het seizoen is donderdag 14 februari aan de Randhoornweg, het circus is tot en met 24 februari in Uithoorn te vinden.

"Nadat de Nederlandse circuswereld de laatste jaren een heleboel negatieve berichtgeving over zich heen heeft gekregen, is het ontzettend fijn om te laten zien dat er ook positieve ontwikkelingen in de branche zijn", aldus tourneemanager Kevin van Geet. Het gloednieuwe circusbedrijf heeft als doel om het publiek de magie van het circus te laten herbeleven.

KLASSIEKE CIRCUS Beleving staat in het circus centraal, en die begint al in foyertent met een groot aanbod aan circus-lekkernijen zoals versgebakken popcorn. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd. Zo treedt Marlon op met acht Friese hengsten en zullen zes reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden.

Speciaal voor de kinderen is er een optreden met vijf vrolijke hondjes, en een combinatie van Friese hengsten en kleine pony's. Gewaagde acrobatiek is te zien zowel in de nok van de tent alsook in de piste met jongleurs en koorddansers en voor de nodige dosis humor zorgt Clown Marco.

SALTO MORTALE Hoogtepunt van de voorstelling is de Hongaarse familie Donnert met een 'salto mortale' van paard naar paard. De verwarmde theatertent biedt plaats aan bijna 1.000 personen op comfortabele kuipstoelen. Voorstellingen zijn op donderdag 19.00 uur; vrijdag 16.15 uur en 19.00 uur; zaterdag 15.00 en 19.00 uur en zondag 14.00 uur. Meer informatie: www.circus-maximum.nl.

WINACTIE Het Witte Weekblad geeft tien keer twee kaarten weg voor de première op donderdag 14 februari om 19.00 uur. Ga daarvoor naar de Facebook-pagina van het Witte Weekblad Uithoorn.