De mooiste vaarwateren van Nederland kun je hier vinden

16-08-2019, 10:12 |Van onze partner

Nederland is behalve fiets- ook waterland bij uitstek en leent zich bij uitstek voor heerlijke vaartochtjes die je langs de mooiste stukjes Nederland voeren. We lichten de mooiste vaarwateren er voor je uit, al blijft dit natuurlijk een kwestie van smaak.

Heerlijk de Elfstedentocht varen

Wie aan varen denkt, denkt vaak in de eerste plaats aan Friesland. Overweeg daarom ook is een Boot huren Friesland. Wist je dat je de Elfstedentocht kunt varen? Heerlijk langs de voor iedereen bekende plaatsjes waar je denkbeeldig je stempel haalt. Bij Leeuwarden haal je je kruisje. Ok zeer de moeite waard is de Middelseeroute, zoals plaatsen in Sneek, Dokkum en Harlingen mooie vaarwateren bieden. Lemmer biedt dat overigens ook en is een plek die steeds meer in trek raakt.

Leg eens aan in of rond Oirschot

Varen is echter niet alleen iets typisch Fries. Integendeel zelfs. Ook in Brabant heb je prachtige vaarwateren. Je kunt er met je boot zelfs een stedentrip houden die je via Breda en Tilburg naar Den Bosch brengt. Al deze steden liggen direct aan het water. Tip: leg eens aan bij Oirschot, dat over prachtig vaarwater beschikt en ook aan land zeer de moeite waard is. Bovendien kun je een tussenstop maken bij de Beekse Bergen, ook al direct aan het water gelegen.

Varen door de graan- en koolzaadvelden

Iets dichter bij Friesland biedt ook Oost Groningen werkelijk adembenemende vaarwateren. Zeker het Oldambt gebied, waar je dwars door graan- en koolzaadvelden vaart en te maken krijgt met zelfbediende bruggen en sluizen. Onderweg leg je aan bij prachtige restaurantjes en musea. Het gebied biedt ook tal van leuke fietsroutes, neem dus zeker je fietsen mee als je in dit gebied uit varen gaat. De mooiste vaarwateren vind je ook in Drenthe en ook de stad en de provincie Utrecht zijn alleszins de moeite waard. In hartje Utrecht is het buitengewoon gezellig in en rond de grachten en leg je gemakkelijk even aan om wat te eten en te drinken, want ook dat is in Utrecht uitstekend verzorgd. Wat dacht je van het gebied rond Giethoorn en Blokzijl? En varen in de Weerribben moet iedereen eens gedaan hebben. Smeer je wel altijd goed in als je het water op gaat. De zon brandt dan nog net ietsje meer op je huid en voor je het weet ben je akelig verbrand.