Zou de Queen nu toch echt het stokje overdragen?

04-12-2019, 15:21 |Van onze partner

We kunnen het gewoon niet geloven, maar het schijnt (!) toch zo te zijn. Koningin Elizabeth van Engeland denkt erover met pensioen te gaan. Op haar 95ste. 

En dan hebben we het niet over de Netflix-serie The Crown, maar over de werkelijkheid. Het zou in ieder geval betekenen dat haar zoon Charles zijn kans krijgt. Of wordt toch haar kleinzoon William haar opvolger? Nu zijn de kranten in Engeland behoorlijk op dreef als het de Queen mother betreft, maar als het gonst, dan gonst het. 

Ze is dan 67 jaar vorstin
Over achttien maanden wordt Elisabeth 95 jaar. De leeftijd waarop ook haar man Philip zijn koninklijke taken naast zich neerlegde. Dat is behoorlijk laat inderdaad. Ze is daarmee de langstzittende troonhouder van het Verenigd Koninkrijk. Ze is dan 67 jaar vorstin geweest. 

Het is natuurlijk de vraag of Charles haar dan daadwerkelijk zal opvolgen. Het zou ook zomaar kunnen zijn dat Prins William het van zijn grootmoeder overneemt. Charles is momenteel 71 jaar. 

Of het werkelijk zal gaan plaats vinden is de vraag. Het zijn natuurlijk maar speculaties. Maar het zou in ieder geval groot nieuws zijn. Wie haar ook maar opvolgt. 

Engelse media weten het 
Volgens de Express, die heel veel Engelsen in hun Burkely tas hebben zitten, lijkt alles erop dat het over achttien maanden toch echt gaat gebeuren. Vorig jaar zou Charles immers al enorm veel officiële bijeenkomsten hebben bijgewoond. Veel meer dan zijn moeder. Alleen dat gegeven is al een teken aan de wand, zo meent de Engelse media. 

Bijzonder is het wel dat de historische dramaserie The Crown van Netflix, inmiddels toe aan een derde serie, nu zo hoog scoort. Er is overigens al een vierde serie opgenomen die mogelijk eind 2020 te zien zal zijn. Met de huidige serie belanden we in de jaren zeventig. 

De serie vertelt het verhaal van de regeerperiode van de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Bijzonder dat die periode nog niet voorbij lijkt, maar mogelijk wel, als de Queen 95 jaar wordt. De derde serie gaat over een tijd waarin het koninklijk huis in zwaar weer verkeert. De vorstin, gespeeld door Olivia Colman, schittert in mantelpakjes en traditionele handtassen. Iets anders dan haar zus prinses Margaret, gespeeld door Helena Bonham Carter, die het allemaal wat losser oppakt en regelmatig in een lossere kledingstijl met heuptasje gekleed gaat. 

Wat de vorstin zelf van de serie vindt? Dat blijft gissen. Zou ze het werkelijk gezien hebben? Het zal Engeland niet zijn als er geen geruchten rondgaan die duiden op het feit dat de koningin de eerste serie heeft gekeken. ‘De koningin blijkt blij verrast, al vindt ze sommige verhaallijnen 'overgedramatiseerde', aldus de senior royal insider.