• Eigen foto

Peuters en kleuters bewegen met plezier bij KDO

UITHOORN KDO Dance Aerobics Gymnastiek is in september weer gestart met de beweeglessen voor kleuters en
peuters. Het belangrijkste is: bewegen met plezier.

In de lessen voor het Nijntje beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen en zwaaien. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. Goed en gevarieerd bewegen is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen.
Tijdens de lessen op maandagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur leven de peuters zich uit in de grote sporthal van KDO. Tijdens de lessen wordt de lesstof van Nijntje beweegdiploma 1 behandeld. Dit is een beweegdiploma speciaal door de KNGU samengesteld. De kinderen krijgen na het volgen van de cursus hun beweegdiploma. Op woensdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur zijn de kleuters aan de beurt en zij oefenen voor het Nijntje beweegdiploma 2.
Omdat de onderdelen van het beweegdiploma spelenderwijs tijdens de lessen worden behandeld is er de mogelijkheid tussentijds in te stromen. Om te kijken of het kind het helemaal leuk vindt kan het beginnen met een workshop van vier achtereenvolgende lessen voor 10 euro. Daarna kan het kind lid worden voor 60 euro tot en met einde seizoen (eind juni 2020).
Voor nadere informatie en opgaven kijk op www.kdo.nl of mail naar gymnastiek@kdo.nl