• Marcel Vermeij

Slechts één lekke band voor Stam en Bargeman in vijfde etappe Dakar Rally

UITHOORN Twee dagen werden één dag in de beleving van Teun Stam en René Bargeman. Na een dag klussen in de woestijn en een nachtje overslaan, kwam het Schijf Rally-team donderdag op een achterstand van 'slechts' drie uur van etappewinnaar Carlos Sainz, aan de finish van de vijfde etappe.
 
Helemaal achteraan begonnen Stam en Bargeman aan de proef van 453 km van Al-'Ula naar Ha'il. Ze waren bij lange na niet de laatsten die aan de finish kwamen. De etappe was gelukkig niet al te moeilijk, vond Stam. "In het begin was het nog een beetje puinzooi, maar de laatste 200 km was zand. Echt schitterend. We hebben weinig problemen gehad; één lekke band. Het was goed te doen en dat kwam na een nacht overslaan goed uit."
In het zand heeft de auto ook minder te lijden dan in de stenen, dus ook dat kwam na de korte onderhoudstijd die er was, niet slecht uit. De etappe van vandaag, vrijdag, bestaat uit zand. Het is de laatste rit voor de rustdag. Dat is fijn, zei Stam van tevoren. "Dat ligt me wel. Het hangt ervan af wat voor soort etappe het is, maar gezien de afstand van 477 km verwacht ik dat er best wat snelle paden in zullen zitten. De etappe voor de rustdag is traditioneel wel een zware, maar ik ben er niet zo bang voor."

Rallymaniacs