• Maurice Bartels kwam in de 76ste minuut bij KDO in het veld voor Thijs Plasmeijer

    Barry SchonhageBinaryNerds

Doelman Tobias Ravelli redt punt voor KDO

DE KWAKEL Na de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag van vorige week tegen Foreholte speelde KDO zondag in de tweede klasse met 1-1 gelijk in het uitduel tegen DOSR. In Roelofarendsveen had trainer Raymond de Jong een grote uitdaging om een representatieve selectie op de been te brengen. Timo Kas en Jesse Stange zaten hun schorsing uit, terwijl hoofdtrainer nog steeds niet kon beschikken over de langdurig geblesseerden: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman en Mathijs van Rijn. Gelukkig kon Sven Vlasman wel terugkeren in de selectie, terwijl er ook een plek op de bank was gereserveerd voor 'good old' Maurice Bartels.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral een kwestie van aftasten tussen beide ploegen. DOSR stichtte hierbij het meeste gevaar. Enkele schoten op doel waren echter een prooi voor KDO-doelman Tobias Ravelli. In de 17de minuut was er het eerste wapenfeit van KDO, toen Thijs Plasmeijer op acht meter van het doel, net naast de linkerpaal schoot. Hierna was de thuisploeg zowel in de 21ste als 23ste minuut dichtbij een openingstreffer. De sterk acterende Tobias Ravelli, die vorige week ongelukkig in de fout ging bij de 3-3, was vandaag zeer alert en hield de Kwakelaars in deze fase op de been. Na een klein half uur spelen profiteerde Joeri Stange optimaal van het doorzetten van Jim Klijn. Jim wist twee duels op felheid te winnen en zette hierna Joeri vrij voor de doelman van DOSR. Stange behield het overzicht en schoot feilloos de 0-1 in de rechterhoek.

Na dit openingsdoelpunt hadden de Kwakelaars steeds meer balbezit en liep het fysiek sterke DOSR vooral achter KDO aan. Vlak voor rust kreeg Joeri Stange een ultieme mogelijkheid om KDO op 0-2 te zetten. Eén op één met de plaatselijke sluitpost stiftte hij helaas te zacht, waardoor een comfortabele voorsprong uitbleef.

In het eerste twintig minuten na de rust was KDO, met name achterin, niet bij de les. Tot drie keer toe was het aan Tobias Ravelli te danken dat de gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Diverse persoonlijke fouten wist de 19-jarige Kwakelse doelman knap te herstellen en hiermee groeide hij uit tot de absolute uitblinker bij KDO. In de 72ste minuut maakte DOSR uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker. Op een snel genomen vrije trap reageerden de Kwakelaars te laat, waarna rechtsbuiten Damian Hoogenboom van dichtbij de 1-1 wist binnen te schieten. Na dit doelpunt gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar die viel niet.

Met dit punt schiet KDO eigenlijk niet veel op, want het is nu gezakt naar de achtste plaats. Komende zondag spelen de Kwakelaars thuis tegen nummer zes ONA. De wedstrijd begint om 14:00 uur en na afloop treedt zanger Edo Barends uit Uithoorn op in de kantine.