• Lars Hopman en Jasmijn Wiegmans in actie tijdens de interclubwedstrijd in Beverwijk.

    UWTC
  • Guus Zantingh komt als eerste over de streep in Den Haag.

    Dolly Cycling Shots
  • Guus Zantingh komt als eerste over de streep in Den Haag.

    Dolly Cycling Shots

Druk weekend jeugd UWTC; succes voor veteraan Zantingh

UITHOORN De jeugd van UWTC kwam dit weekend weer in actie. Zaterdag 9 juni stond het landelijk jeugdtoernooi van Lisse op het programma. t. In categorie 6 starten Lars Hopman, Mike Derogee en Rens Grömmel. Er werd bij vlagen hard gereden, maar het kwam toch aan op een massasprint. Vlak voor de laatste bocht was het dringen geblazen en kwamen Mike en Rens in de verdrukking en Mike kwam zelfs in het gras terecht (gelukkig kan hij ook goed veldrijden). Lars kon er aan de buiten kant langs en finishte als 13de, Rens werd 18de en Mike werd 27stee .Tom Derogée startte in categorie 1 en reed weer keurig de wedstrijd ui

Zondag 10 juni reden Siem van Smoorenburg, Jasmijn Wiegmans, Lars en Mike in Beverwijk bij BRC Kennermerland een interclubwedstrijd. Siem reed een prima wedstrijd in categorie 4 en reed samen met een renner van Hoorn het gat dicht naar de renners die op dat moment op de vierde en vijfde plaats reden. Siem probeerde nog een keer te demarreren maar hij werd weer terug gehaald, in de eindsprint werd hij 6de.

Mike Derogee, Lars Hopman en Jasmijn Wiegmans waren hierna aan de beurt bij categorie 5-6. En gelijk na de start ontstond een kopgroep waar Mike bijzat, maar hij moest lossen en werd daarna weer teruggehaald door het peloton. Elke ronde kwam het peloton dichter op de koplopers. In laatste ronde zaten Lars en Mike er nog goed bij, maar jammer genoeg had Jasmijn moeten lossen. De sprint om de 3de plaats werd gewonnen door Mike en Lars werd keurig 5de en Jasmijn werd 14de.

VETERANEN Ook de veteranen van UWTC, Leen Blom, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh, kwamen dit weekend in actie. Zaterdag 9 juni stonden de veteranen aan het vertrek in Den Haag. In de wedstrijd voor 69+ waren er veel pogingen om te ontsnappen maar geen enkele poging slaagde. Het draaide uit op een groepssprint en hierin was Guus Zantingh uit Mijdrecht de snelste en won de wedstrijd. Leen Blom finishte als 8ste. Bij de 60+ was al vroeg een kopgroep van 9 renners en met nog 6 ronden te gaan demarreerde Bert Bakker uit de kopgroep en Ron Paffen sloot daarbij aan en gingen voor de overwinning. Ron Paffen uit Milsbeek won de wedstrijd. Piet Rewijk kwam als 17e over de eindstreep. Zondag 10 juni waren de veteranen naar Gouda gereisd. In de 69+ wedstrijd ontstond er na 20 minuten een kopgroep van 5 met daarbij Leen Blom. Enkele ronden later sloot een groep van 4 met Guus Zantingh aan bij de 5 koplopers. Met nog 8 ronden te gaan demarreerde Piet Gruteke Uit Rotterdam weg uit de kopgroep en won de wedstrijd. Guus Zantingh uit Mijdrecht spurtte zich naar een 2de plaats. Leen Blom eindigde als 7de. Bij de 60+ duurde het tot half koers voordat er een kopgroep ontstond van 2 renners, Ron Paffen en Willem Hus en zij werkten goed samen en namen een ruime voorsprong. Ron Paffen won de wedstrijd, 2de werd Willem Hus uit Voorburg. John Tromp kwam als 8ste over de finishstreep.