• UWTC
  • UWTC

Drukke finale wedstrijd bij UWTC

UITHOORN Bij UWTC werd zondag de finalewedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie gehouden. Bij de categorie jongste jeugd gingen 31 renners van start. De winst ging naar Sten van Niekerk uit Purmerend, tweede werd Dailey Terweij uit Amsterdam en derde Max Baars uit Amsterdam.

Van UWTC werd Morgan Hartveldt elfde en eindigde Jytte Timmermans op plaats 24. Tom Derogee reed ook zijn twee rondjes op het lange parcours. Op de moeilijke punten werden de jongste renners soms geholpen.

Bij de oudste jeugd deden 41 renners mee. De winst ging naar Michiel Mouris uit Baambrugge. Michiel is één van de jongere renners in deze groep maar landelijk wint hij de ene na de andere wedstrijd. Een topper dus deze renner van WTC de Amstel renner, die ook de finalewedstrijd van de ACC aan zijn zegereeks kan toevoegen. Tweede werd Quin de Groot uit Nieuw-Vennep en derde Julian Vergouw uit Amsterdam.

Ook de UWTC-jeugd liet zich goed zien. Rens Grömmel was in een felle strijd gewikkeld met Pelle vd Putte en de strijd werd in het voordeel van Rens beslecht. Rens eindigde vierde in het eindklassement. Rens is overgestapt van bmx naar wielrennen en het veldrijden gaat hem goed af. Mike Derogee werd veertiende, Lars Hopman vijftiende en Jari Buskermolen 32ste.

Bij de 40+ deden ruim 80 deelnemers mee. De winst ging naar Ron Vroom van HRC Excelsior. Tweede werd Brian Burggraaff van HSV de Kampioen. Derde werd Sander Boerkamp van WTC de Amstel.

Ongeveer 45 renners streden om de dagzege bij de 40-. Niek Voogt van WTC de Amstel werd eerste, tweede werd Dennis Soeverein van HRC Excelsior en derde Sven Asjes van ZWC DTS.

Bij de dames en nieuwelingen ook ruim 30 deelnemers. De dagzege was voor Lars de Weerd, tweede werd Ian Vasbinder en derde Chris Oosenbrug.

Beste dame werd Marianne van Leeuwen op de tiende plaats.

Zondag 20 januari is er het open kampioenschap van Uithoorn.