• Blubber en regen bij de veldrit van de Amsterdamse Cross Competitie bij Olympia.

    Hans Steekers
  • Sven Buskermolen in actie bij het ACC.

    Hans Steekers
  • Tommy Oude Elferink (rechts) op het podium in Moergestel.

    Gerard Keijzer

Drukke tijden voor veldrijders van UWTC

UITHOORN Het zijn drukke tijden voor de veldrijders van UWTC. Zaterdag stond de Nationale Veldrit Amersfoort op het programma. Lorena Wiebes eindigde daar op de derde plaats. Zondag werd de Amsterdamse Cross Competitie verreden bij Olympia in Amsterdam en vond in Moergestel een veldrit plaats. Tommy Oude Elferink werd daar derde.


De Nationale Veldrit Amersfoort werd voor de 39e gehouden en is hiermee samen met de veldrit van Lieshout de oudste van Nederland. Het parcours met een totale lengte van 2.500 meter liep dit jaar voor de laatste keer in het Bos Birkhoven, nabij Dierenpark Amersfoort. De organisatie krijgt voor een vervolg in Bos Birkhoven geen toestemming meer van het Utrechts Landschap.

Bij de amateurs miste de UWTC-leden de scherpte bij de start en hierdoor gingen vier andere mannen er vandoor. Hierachter reed het UWTCX-treintje een gedegen wedstrijd. Tommy Oude Elferink werd 5de, Bart de Veer 6de en Bas de Bruin 7de. Menno van Capel gaat na zijn ziekteperiode ook weer steeds beter rijden en sleepte er een 26ste plaats uit. Mark Touwen werd 39ste en Dennis Moolhuijsen 48ste.
De familie V.d. Berg stonden we aan de start bij de Masters en Junioren. Het was niet hun dag. Na 3 rondjes reed Sjon op het verste punt lek. Na een heel eind lopen was hij kansloos en gaf op, krachten sparen voor de ACC van zondag. Bij de junioren reden Ian v.d. Berg en Sven Buskermolen. Na een start helemaal achteraan reed Ian naar voren in de top 20. Sven bleef doorfietsen in de achterhoede. In het laatste rondje kreeg Ian materiaal pech. Een kapot schoenplaatje dwong hem te stoppen. Sven werd uiteindelijk 24ste.
Bij de dames reed Lorena Wiebes weer naar een mooie podiumplaats, ze werd 3de. Op de 8ste plaats eindigde Laura Gorter, 9de werd Elleke Claessen, 13de Rebecca Cornelisse.

ACC Zondag 9 december werd de Amsterdamse Cross Competitie verreden bij Olympia in Amsterdam met blubber en regen. Bij Olympia is het altijd bij de start gelijk tegen de brug op en dat blijft zwaar. Ian en Sven stonden bij de 40- aan de start met ook enkele profs uit het weg wielrennen. Ian had een super start vanaf de 2e rij maar reed behendig om en door het veld op naar een 4de plaats. Velen vergaloppeerden zich en moesten een inhaalrace beginnen. Ronde na ronde leverde hij iets in met uiteindelijk een top 15 als eindplaats. Sven reed een staddy race. De blubber ligt hem wel en hij reed netjes naar de 20ste plek. Uitslagen rijders UWTC:
Jeugd A: 10 Morgan Hartveldt
Jeugd B: 4 Rens Grömmel, 8 Mike Derogee, 20 Lars Hopman, 29 Jari Buskermolen
Uitslag 40-: 15 Ian vd Berg, 18 Gijs Eekhoff, 20 Sven Buskermolen
Uitslag 40+:15 Peter v Capel, 27 Frank Jansen, 29 Wilfried Burgmeijer, 32 Peter vd Aar, 39 Paul vd Aar, 40 Wilfred Zijerveld, 42 Sjon vd Berg,

GROTE PRIJS DESTIL In Moergestel vond zondag 9 december de veldrit om de Grote prijs Destil plaats. De regen had de omloop zwaar gemaakt. Bij de amateurs stond de hele nationale top aan de start. Tommy Oude Elferink zat er vanaf het begin goed bij en werd heel sterk 3de. Bart de Veer had een prima start, maar daarna blokkeerde de benen, met hangen en wurgen wist hij 10de te worden. Bas de Bruin moest achteraan starten, hij was zijn chip vergeten en moest vlak voor de start terug naar de auto om deze te halen. Met een goede inhaalrace werd hij toch nog 13de. Dennis Moolhuijsen werd 38ste. Bij de dames reed alleen Elleke Claessen namens UWTC mee. Elleke knokte zich naar een keurige 4de plaats.