Eerste Special Needs taekwondotoernooi geslaagd

UITHOORN Zondag vond het eerste Special Needs taekwondotoernooi van Nederland plaats in Uithoorn. Het toernooi, bedoeld voor cliënten van Ons Tweede Thuis en leerlingen uit het speciaal onderwijs uit Uithoorn en omliggende plaatsen, is een initiatief van de stichting Special Needs, opgezet door David Chung. "Het evenement was een daverend succes met mooie en ontroerende momenten,"dus David. "Het is een zegening om dit te mogen doen voor anderen!"

David Chung is initiatiefnemer van Special Needs Nederland, een stichting die het sporten mogelijk maakt voor een doelgroep die niet altijd past binnen het reguliere sportaanbod. "Dat is zonde, want juist deze mensen kunnen het sporten extra goed gebruiken. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het is belangrijk dat deze mensen kunnen omgaan met beoefenaars van onze reguliere lessen. Sport kan helpen om deze mensen echt te laten deelnemen aan de maatschappij. Deze groep sporters vraagt wel extra aandacht en begeleiding. Bijvoorbeeld vanwege de korte concentratieboog die ze vaak hebben. Dat betekent dat ze extra steun en begeleiding nodig hebben om het sporten tot een succes te maken."

Chung is acht maanden bezig geweest met de organisatie van het evenement. "Daar kwam enorm veel bij kijken. Denk aan het uitnodigen van mensen, het maken van een draaiboek, het zorgen voor een goede rolverdeling, enzovoorts. Het toernooi is mogelijk gemaakt met eigen middelen en de nodige hulp en support van de leden en vrijwilligers van sportclub Chung Do Kwan. Alles om de mensen een geweldige dag te laten beleven en hen op een onbezorgde manier te kunnen laten bewegen en sporten."

Aan het toernooi deden mensen uit verschillende gemeenten mee, waaronder Uithoorn, Amstelveen en Aalsmeer. Het toernooi werd geopend door de Uithoornse wethouder Ria Zijlstra. Wat David betreft was het evenement een succes. "We hopen snel weer een evenement te kunnen organiseren." Daarvoor is de stichting Special Needs Nederland op zoek naar sponsoren. Mensen die interesse hebben in een bedrijfsmatige sponsoring of (anonieme) bijdrage kunnen een mail sturen naar info@stichtingspecial.

Naomi Heidinga