• ROBERT JOORE

Eerste thuiswinst Legmeervogels

UITHOORN Legmeervogels heeft de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het duel tegen de Langedijker Sport Vereniging Voorwaarts (LSVV) eindigde in een 4-1 overwinning voor het elftal van Michel Nok.

In de eerste 45 minuten is Legmeervogels de betere ploeg. Met goed voetbal en veel inzet van de zijde van Legmeervogels komt LSVV bijna niet onder de druk vandaan en wordt het gedwongen tot verdedigen. In de eerste 15 minuten krijgt Legmeervogels zeker drie goede mogelijkheden om de score te openen, maar goed ingrijpen van LSVV-doelman Job Rouwhorst staat goals voor de Uithoornaars in de weg. Na het eerste kwartier komen de gasten enigszins onder de druk vandaan en komen zij nu en dan zelfs in de buurt van het doel van Legmeervogels.

VERDIEND Legmeervogels komt in de 33ste minuut eindelijk op een verdiende voorsprong. Dennis Bakker schiet een vrije trap net buiten het 16-metergebied rechtstreeks op het doel. Doelman Rouwhorst krijgt de bal niet klemvast en Yorick v.d. Deijl er als de kippen bij om de bal in alsnog het doel in te werken. Dan wil Legmeervogels probeert nog voor de rust de voorsprong te vergroten. Echter, Yasin Poyraz en Geoffrey Verweij zien hun inzet net voorlangs of over het doel verdwijnen. Zo blijft bij het ingaan van de rust de stand steken op een magere 1-0 voorsprong voor Legmeervogels.

TERUGVAL Wat er in de thee heeft gezeten zal wel altijd onduidelijk blijven, maar Legmeervogels valt aan het begin van de tweede helft helemaal terug. Van het veldoverwicht in de eerste 45 minuten is niets over. LSVV zet Legmeervogels vast op de eigen helft. Het spel van de Uithoornaars wordt er niet fraaier van. Door te gehaaste passes die verkeerd terecht komen en veel onrust in het spel komt Legmeervogels nauwelijks onder de druk van LSVV vandaan. Vooral Kai Botman van LSVV zorgt voor veel gevaar. In de 63ste minuut eindigt een inzet van hem op de paal. Legmeervogels heeft geluk.

Na een minuut of twintig worstelt Legmeervogels zich omhoog en wordt het zelfs nu en dan weer gevaarlijk. In de 70ste minuut is er een fraaie actie van Geoffrey Verwey, maar oog in oog met de doelman van LSVV scoort hij niet. Een minuut later is het wel raak. Tim Correia bereikt met een pas Dennis Bakker en op zijn inzet heeft LSVV-doelman Rouwhorst geen verweer: 2-0.

GEBROKEN Daarmee is het verzet van LSVV min of meer gebroken. Bij Legmeervogels keert de rust in het spel terug. Een paar minuten later wordt het 3-0. Een combinatie tussen Faouzi en Geoffrey Verwey brengt de bal voor de voeten van Yasin Poyraz, die het derde doelpunt scoort. Nog twee miinuten later wordt het zelfs 4-0. Een inzet van Geoffrey Verwey wordt in eerste instantie gekeerd door de SLVV-doelman maar de bal komt voor de voeten van Yasin Poyraz, die zijn tweede treffer scoort. In de 89ste minuut redt LSVV de eer met een tegentreffer. Kai Botman die zijn goede spel beloond met een goal. Dat brengt de eindstand op 4-1. Dankzij twee overwinningen staat Legmeervogels nu als promovendus zomaar aan kop in de 1e klasse.