• Avond- en algemeen winnaars

    Boule Union Thamen
  • Een spelmoment

    Boule Union Thamen
  • Napraten over een partij

    Boule Union Thamen

Equipe Les Boules Fleuries wint ook tweede vrijdagavond.

28-07-2019, 22:02 | Lezersnieuws | Henk

De tweede speelavond van de petanquecyclus van Boule Union Thamen telde door vakanties iets minder deelnemers dan de eerste speelavond. Het waren nu 32 doubletten, waarvan er 24 ook de eerste avond gespeeld hadden.

Hoewel in de omgeving enkele toernooien waren afgelast wegens de temperatuurverwachtingen, was het organisatiecomité van Boule Union Thamen van mening dat er voldoende schaduw op de accommodatie was om te kunnen spelen. Wel had men gezorgd dat er voor elke deelnemer een flesje bronwater was. De deelnemers waren daarmee blij verrast,

Om 19.30 uur ging het toernooi van start en kende een vlot verloop.

De top drie van avond 1 waren weer present, maar de loting bracht hen niet tegen elkaar.

Die loting wordt door de deelnemers tot stand gebracht, want de equipeleider trekt een nummer en dat bepaalt het lot van de equipe. Bij winst krijg je steeds een sterkere tegenstander. Zo speelde een equipe van Boule Union Thamen een moeizame eerst partij, maar won met 13-8. Partij twee ging een stuk makkelijker en werd een 13-2 overwinning. De slotronde bracht hen tegen de nummer drie van avond 1. Het werd een regelrechte nederlaag. De eindscore van 13-0 gaf een onjuist beeld van de werkelijkheid. De equipe van BUT speelde zeker niet slecht, maar de tireur (schutter) van de tegenstander was geweldig in vorm. Hij miste maar tweemaal en schoot meer dan zeven blijvers, die meteen een extra punt  opleverden. Het was dan ook niet vreemd dat ze ongeslagen als derde eindigde in de avondrangschikking en tweede in het eindklassement.

De equipe Michael Voorn/Peter Balkenende van Les Boules Fleuries uit Lisse evenaarde de vorm van de eerste speelavond en bleven ongeslagen met puntensaldo dat hun wederom de avondoverwinning opleverden en ook de totaaloverwinning.

De top acht van de avond:

1  Michael Voorn/Peter Balkenende            3    29

2  Bart Scholten/Henk de Kwaadsteniet      3    27

3  Dennis Bakker/Pascal Wijnstekers         3    24

4  Henny en /Gineke v Dommelen              3    22

5  Joop Pols/Jack Schilthuizen                    2    20

6  Hans v/d Wouden/Frank B Wilson          2    18

7  Brian Kroon/Jean Paul Brands                2    17

8  Max Tophoven/Eugene Farez                 2    15

De best geklasseerde equipe van BUT bestond uit Günther Jacobs en Alfonso Atanes met een elfde plaats met tweemaal winst en een saldo van acht.

De top drie over twee avonden kreeg een extra prijs in natura

1      Michael Voorn/Peter Balkenende       6    64

2      Dennis Bakker/Pascal Wijnstekers     6    51

3      Erik v/d Slujis/Dick Beemsterboer       5    33

De beste equipe van BUT, Alfonso Atanes/Günther Jacobs, eindigde op plaats 11:

Het volgende evenement bij Boule Union Thamen is het Open Uithoorns doublettenkampioenschap dat op 4 augustus voor de 33e keer plaatsvindt aan de Vuurlijn in De Kwakel. De eerste speelronde start om 10.00 uur.