• Michiel de Ruyter
  • Michiel de Ruyter
  • Michiel de Ruyter

Ergometerwedstrijden voor jeugd bij Michiel de Ruyter

UITHOORN De Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter heeft zaterdag ergometerwedstrijden voor de jeugd gehouden. Ergometers zijn roeimachines met een scherm waarop je kan zien hoe hard je roeit en welke afstand je hebt afgelegd. Om de conditie op peil te houden tijdens de wintermaanden is de ergometer een goed alternatief.

Voor jeugdleden is een wedstrijd op een roeimachine tijdens de winter een leuke afwisseling en zij ontmoeten dan ook leeftijdgenoten van andere verenigingen. Er waren 130 jeugdleden van 13 verschillende roeiverenigingen naar Uithoorn gekomen die uitkwamen in 8 leeftijdscategorieën. De wedstrijden werden geprojecteerd met behulp van een beamer en toeschouwers konden daardoor zien welke roeier er nog wat extra aanmoediging nodig had. De uitslagen waren meteen beschikbaar, zodat niemand hoefde te wachten op de prijsuitreiking.

Er worden jaarlijks drie keer per jaar jeugd ergometerwedstrijden gehouden bij drie verschillende verenigingen in Nederland. De eerste wedstrijd is in Den Haag en de tweede in Uithoorn en de laatste bij De Eem in Baarn. Daar krijgen de deelnemers die aan alle drie de wedstrijden hebben meegedaan en in totaal het snelst hebben geroeid een beker uitgereikt. Voor de vereniging die het beste heeft gepresteerd is er nog een wisselbeker.

Ieder jaar nodigt Michiel de Ruyter een nationale roeier uit voor de prijsuitreiking. Dit jaar was dat Kiki van Sprang, die deel uitmaakt van het Aegon Nationale RoeiTeam. Hij meldde zich ook aan als ambassadeur van het bijzondere initiatief van leden van Michiel de Ruyter om geld in te zamelen om de gevolgen van behandelingen tegen kinderkanker te onderzoeken. Volgend jaar wordt er door volwassenen die als kind kanker hebben gehad met een boot geroeid langs alle roeiverenigingen in Nederland. De bedoeling is om geld op te halen voor het onderzoek.

Voor meer info: www.MDR.nu

I