• Robert Joore

Foreholte-doelman voorkomt winst KDO

DE KWAKEL KDO heeft zondag thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Foreholte. Het was met name Foreholte-keeper Matthijs Guijt die KDO van de winst afhield.

Na de belangrijke 1-2 overwinning tegen ROAC, trad KDO zondag aan tegen Foreholte. De ploeg uit Voorhout bivakkeert in de onderste regionen van het klassement, maar wist in haar laatste drie wedstrijden wel zeven punten te pakken.

Van meet af aan nam KDO het initiatief in de wedstrijd, wat direct resulteerde in veel gevaar voor het doel van de gasten. In de 6e minuut leek de 1-0 te vallen, maar een vrije trap van Mitchel Smits, op de rand van het zestienmetergebied, belandde op de rechterpaal. KDO bleef de bovenliggende partij in de wedstrijd. Foreholte beperkte zich vooral tot verdedigen en had in doelman Matthijs Guijt een absolute uitblinker in De Kwakel. In de 32ste minuut kwam tot ieders verbazing Foreholte op voorsprong. Vanuit een corner vanaf de linkerkant wist verdediger Joost van Dam de 0-1 voor de gasten binnen te koppen. Acht minuten later was het thuispubliek al aan het juichen toen Mathijs van Rijn van drie meter afstand de 1-1 leek binnen te schieten. Op miraculeuze wijze wist sluitpost Guijt echter de bal met zijn voet van de lijn te halen, zodat Foreholte ook met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust voerde KDO het tempo verder op en kwam het in de 53ste minuut uiteindelijk verdiend op gelijke hoogte. Na een corner vanaf de linkerkant van Mitchel Smits kopte Sven Vlasman van dichtbij de 1-1 tegen de touwen voor KDO. Vijf minuten later liet Sven Vlasman zich wederom positief gelden, maar zijn geplaatste schot verdween op de lat. De thuisploeg schakelde in de 65ste minuut over naar het 3-4-3 systeem en iedere Kwakelse supporter hoopte dat hiermee het verschil gemaakt zou gaan worden. Enkele hachelijke situaties voor het doel van de gasten volgden ook, maar continu stond doelman Guijt op de juiste plek voor Foreholte. In de 87ste minuut had hij zijn mooiste redding van de middag, toen hij een kopbal van Mathijs van Rijn met een katachtige redding uit de linkerhoek wist te tikken. Na ruim negentig minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter Mourabit af en voelde dit gelijkspel eigenlijk als nederlaag voor KDO.

Door deze puntendeling is KDO gezakt naar de negende plaats op de ranglijst. Zaterdag spelen de Kwakelaars om 17:30 uur tegen koploper DSOV. In Vijfhuizen kan KDO dan hopelijk meer tegenstand gaan bieden dan in het thuisduel, toen er met 1-5 werd verloren.