• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Henk Onderwater wint 15de Open Kwakels Golfkampioenschap

DE KWAKEL Het was dit jaar al weer voor de vijftiende keer dat het open Kwakelse Golfkampioenschap werd gehouden. Met veel relatief onbekende spelers uit de wijde omgeving, maar met groot potentieel werd dit evenement gehouden op de Internationale golfbaan in Spaarnwoude. Voor de echte golfers geen onbekende plek.
Na een ontbijt gesponsord door Café Cobus in het centrum van De Kwakel gingen de golfspelers de bus in richting Spaarnwoude.
In de bus werden de huishoudelijke regels van het toernooi nog even uit de doeken gedaan en zo kon iedereen zich voorbereiden op zijn of haar spel.
Ondanks dat er nog diverse mensen op vakantie waren of toernooiverplichtingen in het buitenland hadden, waren organisatoren Henk en Hennie er toch weer in geslaagd een groot deelnemersveld vast te leggen.
Ook dit jaar sponsorde het Kwakels Open de Kwakelse Veiling, die er voor zorgt dat het geld terecht komt bij de Kwakelse verenigingen. De kavel werden gekocht door Ruud Hogenboom en Jan Tilburgs. Ook Golfcentrum Uithoorn was het ter ore gekomen dat dit toernooi gehouden zou worden en verraste de organisatie van het Kwakels Open met het ter beschikking stellen van enkele mooie prijzen zoals een uur gratis les voor 4 personen of een uur afslaan op de driving range voor 4 personen.
Zoals ieder jaar worden de flights ingedeeld met GVB'ers en niet-GVB'ers. De kunst van dit toernooi is om de niet-GVB'ers te laten meegenieten van de mogelijkheden die GVB'ers gebruiken om aan zo weinig mogelijk slagen te komen.
Bij de start om 10,30 uur was het redelijk fris maar na enkele holes ging de temperatuur gelijkmatig omhoog. Rond 12.30 uur kwamen de laatsten binnen van hun eerste ronde. Na de lunch werd begonnen met de tweede serie holes.
Al gauw werd duidelijk dat de kanshebbers zich niet het kaas van het brood lieten eten. Zij gingen gestaag door met spelen van par's, eagles en boogies.

UITSLAG Dit jaar was er geen play-off nodig om de uitslag te bepalen. Uiteindelijk was het organisator Henk Onderwater, die met 79 slagen kampioen werd. Bart de Bruyn werd tweede met 80 slagen en Maarten van de Hoorn derde met 82 slagen.
Bij de niet-GVB'ers was het Martien Plasmeijer die met 105 slagen, de eerste plaats naar zich toe wist te trekken.
Het aantal slagen was verrassend mede omdat de speler pas voor de tweede keer meedeed, tevens de oudste speler van het veld was en het wederom Frans van Doorn was die hij net achter zich liet.
Bij de dames werd Thea Verzaal eerste met 89 slagen, gevolgd door Marjan Visser met 93 slagen.
De 'rode lantaarn' ging dit jaar naar Sonny Voskuil met 142 slagen. De aanmoedigingsprijs, een nieuwe golfset, was dit jaar voor Jacco Lauwers.
De organisatie kan wederom terug kijken op een geweldig toernooi met fantastische winnaars.

UITHOORN OPEN Het derde 'Uithoorn Open' wordt zaterdag 14 september gehouden bij Golfcentrum Uithoorn, Noordammerweg 30 naast Amstelhof. Starttijd om 10.30 uur all tee of 14.00 uur ook all tee. Cobra Golf is die dag aanwezig, zodat verschillende clubs, ijzers en houten kunnen worden uitgeprobeerd.
Leden en niet-leden zijn welkom. Er worden 18 holes gespeeld in twee categorieën: HCP 54-18,5 en HCP 18,4-0 Strokeplay. Kosten voor leden 5 euro; niet-leden betalen 15 euro.
Mail voor meer informatie naar info@golfcentrumuithoorn.nl of bel 06-51890210.