• BOULE UNION THAMEN
  • Picasa
  • Picasa

Hoekstra / Van Rekum beste BUT-equipe

UITHOORN Het aantal inschrijvingen voor de tweede ronde van de vrijdagavondcyclus van Boule Union Thamen (BUT) steeg in de laatste week van 33 naar 42 equipes. Daaronder was zelfs een equipe uit Zwitserland, die op vakantie in Leiden was. De beste BUT-equipe werd deze avond Ina Hoekstra/Henk van Rekum met een vierde plek.

Van de 42 equipes waren er 28, die in dezelfde samenstelling speelden als op de eerste speelavond. De temperatuur was prima, al dreigde tijdens de tweede speelronde de regen een storende factor te worden. De bui zette echter niet door.

Na de tweede speelronde waren er nog tien equipes ongeslagen. Zij moesten onderling uitvechten wie op grond van het puntensaldo op de plaatsen één tot en met vijf zouden eindigen. Hier zat de BUT-equipe Ina Hoekstra/Henk v Rekum bij. Zij moesten tegen de nummer twee van de eerste speelavond, die nu met een andere maat speelde. Het werd een spannende partij met mooie speelmomenten. De strijd eindigde met 13-9 in het voordeel van de BUT-equipe.

De avondoverwinning ging naar de nummer vier van de eerste avond, gevolgd door de winnaars van vorig jaar. De top vier van de tweede speelavond: 1. Charley Misset/Jelle Venema (Mix), 3 +31; 2. Davey Kooiman/Marcel v Nieuwenhuizen (Mix) 3 +29; 3. Hans Cammeraat/Marcel Stok (Gouda) 3 +27; Ina Hoekstra/Henk van Rekum (BUT) 3 +23.

De Ina Hoekstra/Henk van Rekum vormden met een zesde plaats ook in de totaalstand de beste BUT-equipe, met 4 winst en een saldo van +21. De top drie in de totaalstand waren: 1. Davey Kooiman/Marcel v Nieuwenhuizen (Mix) 6 +52; 2. Charley Misset/Jelle Venema (Mix) 6 +48; 3. Erik v/d Sluijs/Eugene Farez (Mix) 5 +43;

Boule Union Thamen houdt zondag 6 augustus het Open Uithoorns Kampioenschap voor doubletten, aanvang 10.30 uur.