• Eigen foto

Thamen Honkbal Pupillen 1 kampioen 2e klasse K

UITHOORN Ondanks het matige weer hadden de Honkbal Pupillen 1 van Thamen een drukke week.
Woensdagavond kwam medekoploper DSS PH1 op bezoek en dat werd een spannende wedstrijd. DSS weet in de eerste inning niet te scoren. Thamen pakt in de gelijkmakende slagbeurt meteen de voorsprong. Jesper, Kas en Boyd komen op de honken met vier wijd en mede door de driehonkslag van Ralph staat Thamen met 4-0 voor.
In de tweede inning scoort DSS twee punten onder andere door een honkslag en een geraakt werper, maar Noa weet voor Thamen te scoren in de gelijkmakende inning, 5-2. DSS komt niet tot scoren in de derde inning en Thamen. Ralph scoort in de 3e inning wel voor Thamen. Met een 6-2 voorsprong gaat Thamen de laatste inning in. DSS weet nog een puntje te scoren en na 1,5 uur spelen was de winst voor Thamen: 6-3.
Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Amsterdam Pirates op het programma. Thamen ging in de eerste slagbeurt voortvarend van slag. Honkslagen van Jesper en Neill, Max krijgt een geraakt werper en alle honken staan vol. Sem krijgt 3 slag en Ralph gaat uit door een actie van de eerste honkman, maar Jesper kan scoren. Neill en Max weten te scoren tijdens de slagbeurt van Kas, die zelf op de honken komt met vier wijd en kan scoren tijdens de slagbeurt van Romein. Boyd raakt de bal goed, maar de eerste honkman weet de nul te maken (0-4).
Pirates weet in de eerste inning niet te scoren en Thamen scoort in de tweede slagbeurt nog drie punten. Noa komt op de honken met een geraakt werper. De Pirates pitcher weet Mex en Dean uit te schakelen met drie slag, maar Giordi raakt de bal goed en door een foutieve aangooi komt ook hij op de honken en scoort Noa. Jesper krijgt vier wijd en weet tijdens de slagbeurt van Neill te scoren. Die gaat zelf uit door een vangbal (0-7). Pirates weet ook in de tweede inning niet te scoren.
In de derde inning weten Max, Sem, Ralph, Kas, Boyd en Noa nog te scoren. Noa en Dean slaan allebei nog een honkslag en Romein raakt de bal wel maar gaat uit bij een actie van de pitcher naar de eerste honkman, 0-13. Pirates slaat in de gelijkmakende slagbeurt nog een honkslag maar weet niet meer te scoren.
Thamen is na deze overwinning kampioen in de 2e klasse K.