• Mike, Rens en Lars in actie tijdens de interclubwedstrijd bij De Amstel.

    UWTC

Jong en oud in actie bij UWTC

UITHOORN Jeugdrenners van WTC de Amstel hebben zondag meegedaan aan de Interclub wedstrijd bij WTC De Amstel in Amstelveen. Mike Derogee, Lars Hopman en Rens Grömmel gingen van start in categorie 5&6. Mike reed uiteindelijk weg met een renner van De Amstel maar ze werden terug gehaald door het peloton. Ze moesten dus sprinten om de prijzen. Mike eindigde als 4de in de eindsprint en won een mooie beker. Lars werd 7de en Rens 8ste.

Siem van Smoorenburg startte in categorei 4 en reed goed mee. Hij probeerde zelfs nog een keer weg te rijden, maar ze zaten al snel bij hem in het wiel. In de eindsprint was het een beetje op en viel hij buiten de prijzen. Tom Derogee (cat 1&2) reed zoals gewoonlijk zijn ronden en keek lekker om hem heen. Hij finshte als 8ste.

VETERANEN Zaterdag stonden de UWTC renners Leen Blom, Ben de Bruin, Piet Rewijk, John Tromp en Guus Zantingh aan de start van veteranenwedstrijden in Rijswijk. In de wedstrijd voor 69+ vormde zich al snel een kopgroep van 9 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh en zij namen een ruime voorsprong. Met nog 15 ronden te gaan demarreerden 2 renners uit de kopgroep en zij werden niet meer ingelopen. De wedstrijd werd gewonnen door John Martin uit Hoek van Holland. Guus Zantingh werd 3de en Leen Blom eindigde als 8ste.

Bij de 60+ werd vanaf de start volop gedemarreerd en er waren diverse ontsnappingen maar niemand kreeg de ruimte om weg te komen. In de laatste ronde wisten toch drie renners een kleine voorsprong te nemen en het was Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht die de wedstrijd won. John Tromp uit De Kwakel spurtte naar een 5de plaats. Ben de Bruin eindigde als 16de.

LORENA WIEBES Wielertalent Lorena Wiebes heeft zaterdag in de Salverda Omloop van de IJsseldelta haar tweede UCI-zege geboekt. De Mijdrechtse sprintster van Parkhotel-Valkenburg was na een koers van meer dan 130 kilometer net iets rapper dan Mitchelton-Scott-renster Sarah Roy en Lotto Soudal-renster Annelies Dom. En op zondag reed Lorena naar de tweede plaats in België. In Dwars door de Westhoek sprintte ze op de kasseien naar een mooie tweede plaats. De winst ging naar de Vietnamese Thi That Nguyen. Lorena is altijd lid geweest van UWTC en gaat nog regelmatig mee met de duurtrainingen van UWTC.
NK jeugd


NK JEUGD Op 17 juni wordt het NK jeugdwielrennen verreden in Steenbergen. Twee jeugdrenners van UWTC hebben zich geselecteerd. Mike Derogee (cat 6) en Emilie Fransen (cat 3).