• KDO

KDO blijft steken op een 1-1 gelijkspel tegen Foreholte

DE KWAKEL Na twee voetballoze weekenden, trad KDO afgelopen zondag aan tegen Foreholte. In Voorhout waren de Kwakelaars vooral uit op revanche voor de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Daar kwam het echter niet helemaal van, de teams bleven na 90 minuten steken op 1-1.

Trainer Raymond de Jong kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen doelman Tobias Ravelli ontbrak vanwege een blessure aan zijn vinger, waardoor Jesper Oudshoorn zijn plek onder de lat overnam. Al snel in de eerste helft werd duidelijk dat Foreholte KDO het spel liet maken deze zonnige middag. De thuisploeg speelde teruggetrokken en zorgde er continu voor dat Jesse Stange door twee man gedekt werd.

GEVAAR Hierdoor konden de Kwakelaars amper gevaar stichten en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de 40ste minuut kreeg Foreholte de beste kans van de eerste helft. Nadat de 37-jarige aanvoerder Van Vliet van de Voorhouters zijn medespeler Arroyo op zijn hoofd wist te bereiken, kopte laatstgenoemde de bal op de paal. KDO kwam dus met de schrik vrij en met een 0-0 stand gingen beide ploegen even later rusten.

Het elftal van trainer Raymond de Jong kwam zeer scherp uit de kleedkamer, wat ook gelijk resulteerde in een openingsdoelpunt in de 46ste minuut voor KDO. Nadat Mathijs van Rijn een afgeslagen bal onderschepte, gaf hij een strakke voorzet voor het doel van Foreholte. Een verdediger van de roodwitten raakte vervolgens de bal aan, die daarna achter zijn eigen doelman in het net verdween, 0-1.

OP DE LAT In de 67ste minuut was invaller Joris Kortenhorst dichtbij de 0-2 voor KDO, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Vlak hierna was Foreholte dichtbij de gelijkmaker, maar een afstandsschot van zo'n 25 meter belandde op paal. In de tweede helft speelde de thuisploeg meer voor naar voren toe, waardoor KDO steeds verder naar achteren werd geduwd. In de 84ste minuut kwam Foreholte verdiend op gelijke hoogte, nadat invaller Admiraal Jesper Oudshoorn kansloos liet. Na een zenuwslopende slotfase, waarbij Foreholte dichtbij de 2-1 was, floot de goed leidende scheidsrechter af en was de puntendeling een feit.

Door dit terechte gelijkspel en de uitslagen op de andere velden, blijft KDO nog steeds meedoen voor een plaats in de nacompetitie. De koplopers in de 3de periode hebben met nog twee wedstrijden te gaan één punt meer dan KDO. Daarnaast staat KDO op de vierde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op nummer twee ROAC.

VERLENGEN Om het seizoen mogelijk te kunnen verlengen is een overwinning op Stompwijk'92 komende zondag een 'must'. Op de laatste speeldag gaat KDO nog naar Den Haag toe om tegen degradant GDA aan te treden. Kortom, er is nog niks beslist en er zijn nog vele scenario's te schetsen voor de komende 2 weken.