• Een speler van RKDEO werkt de bal weg voor het doel.

    Robert Joore

KDO blijft in tweede klasse na knappe zege tegen RKDEO

UITHOORN KDO heeft zondag thuis met 1-0 gewonnen van RKDEO, de huidige nummer drie op de ranglijst. Door deze knappe overwinning is het nu zeker dat KDO ook volgend seizoen actief zal zijn in de tweede klasse. Als debutant is dit een prima resultaat met nog twee speelrondes voor de boeg.

Nadat KDO twee weken geen competitieverplichtingen had, stond zondag de thuiswedstrijd tegen RKDEO op het programma. Eerder dit seizoen verloor KDO de uitwedstrijd tegen deze ploeg enigszins geflatteerd met 5-2. KDO begon zondag scherp aan de wedstrijd. De tactiek met twee spitsen pakte prima uit tegen RKDEO en resulteerde in diverse kansen voor de Kwakelaars. Zo was Jesse Stange in de 27ste minuut dichtbij de 1-0, maar werd zijn schot gestopt door de doelman van de gasten. Vier minuten later claimde Mathijs van Rijn een strafschop toen hij van achteren gehaakt werd in het zestienmetergebied, maar hij kreeg hem niet. Uiteindelijk werd de rust toch bereikt met een 0-0 stand en kwam RKDEO er nauwelijks aan te pas in De Kwakel.

In de tweede helft bleef KDO compact spelen en gaf de nummer drie in 2C nauwelijks ruimte om te voetballen. In de 52ste minuut kregen de Kwakelaars loon naar werken in de vorm van een openingsdoelpunt. Vanaf het middenveld zette Bart Hoving Mathijs van Rijn vrij voor de Nootdorpse keeper. Van Rijn schoot de bal vervolgens bekwaam met zijn rechterbeen schuin in de lange hoek, 1-0. Vier minuten later had Mathijs van Rijn zijn tweede treffer van de middag ook op zijn schoen in een vergelijkbare situatie als zijn eerste doelpunt. Na een strakke voorzet van Jesse Stange, schoot Van Rijn de bal nu met zijn linkerbeen, echter over. Het was in deze fase wachten op de tweede treffer van KDO, maar ook in de 67ste minuut ging de bal er niet in. Vanuit een vrije trap van Joris Kortenhorst kopte allereerst Sven Vlasman op de lat, gevolgd door twee schoten van Mathijs van Rijn die net wel of niet over de doellijn heen gingen. De scheidsrechter besloot om in deze hectische situatie geen doelpunt toe te kennen aan KDO. In de 84ste minuut leek Jesse Stange alsnog 2-0 voor KDO te maken, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege een discutabel buitenspelmoment. Doordat de Kwakelaars de wedstrijd niet definitief wisten te beslissen, liet RKDEO zich in de slotfase steeds meer gelden. Ook met tien man (na drie keer gewisseld te hebben viel Sven Vlasman geblesseerd uit), hield KDO met kunst en vliegwerk echter de 1-0 voorsprong vast.


Aankomende zondag spelen de Kwakelaars thuis tegen de nummer 13 HVV dat nog volop strijdt om het ontlopen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud.