• ROBERT JOORE
  • Barry Schonhage BinaryNerds

KDO goed van start na winterstop

UITHOORN KDO 1 is zondag 2018 goed begonnen door de eerste wedstrijd na de winterstop met 4-1 van Alphen 1 te winnen. Jim Klijn scoorde twee keer voor KDO.

Na een voetbalkamp in Oostende, diverse trainingen en twee oefenwedstrijden, stond voor KDO 1 zondag de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Voor eigen publiek kwam de grootste concurrent van vorig seizoen in de derde klasse, Alphen, op bezoek. De Alphenaren kende een moeizame eerste competitiehelft en wisten als promovendus in totaal tien punten te pakken. Hiermee bivakkeerde Alphen voor aanvang van de wedstrijd op de dertiende plaats. Voor KDO was dit hierdoor een cruciale wedstrijd en was het zaak om afstand te nemen van de onderste regionen.

Van meet af aan namen de Kwakelaars het initiatief. Doordat Alphen 4-4-2 speelde in plaats van 4-3-3, besloot KDO al snel direct druk te gaan zetten in de opbouw van de Alphense verdediging. In de 3e minuut leidde dit tot een openingsdoelpunt. Na een prima pass van Menno Lingeman op Mathijs van Rijn, schoot laatstgenoemde de bal door de benen van de Alphense doelman heen, 1-0.

KDO, met Sven Vlasman voor het eerst sinds 2,5 jaar weer in de basis, maakte het spel en Alphen had hier geen enkel weerwoord op. In de 20de minuut was het dan ook niet verrassend dat het 2-0 werd. Thijs Plasmeijer werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een strafschop kreeg. Jim Klijn ging achter de bal staan en tekende koelbloedig de tweede Kwakelse treffer van de middag aan.

In de tweede helft speelde KDO met de wind in de rug en wilde snel de wedstrijd op slot gooien. Alphen vocht voor haar laatste kans en oogde beduidend scherper dan in de eerste helft. In de 63de minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd, toen Alphen de 2-1 wist te maken. Gelukkig raakte KDO hierdoor niet van slag. Na een actie van Mathijs van Rijn aan de linkerkant van het veld, werd Jesse Stange gevloerd in het zestienmetergebied. Dit resulteerde in de tweede strafschop van de middag en het tweede doelpunt van Jim Klijn, 3-1. In de 78e minuut strafte Jesse Stange geklungel van de Alphense doelman af en maakte tot zijn grote genoegen het vierde Kwakelse doelpunt. In de slotminuten gunde Raymond de Jong zijn wisselspelers ook enkele speelminuten en kwam de terechte overwinning geen moment meer in gevaar.

Door deze belangrijke driepunter heeft KDO het verschil met Alphen vergroot naar zeven punten en is de weg omhoog ingeslagen. De Kwakelaars stijgen 'slechts' 1 plaats en staan nu 9e, maar het verschil met bijvoorbeeld nummer twee RKDEO is vijf punten. Volgende week speelt KDO de uitwedstrijd tegen nummer vijf TAC'90. Op basis van het spel tegen Alphen kan volgende week zo maar de volgende horde richting de subtop worden genomen.

Aankomende zondag is er een bus geregeld voor de wedstrijd TAC'90 1 - KDO 1. De spelers die uitgenodigd zijn, geblesseerde spelers en staf reizen gezamenlijk heen en terug.  De overige plekken (+/- 20 stuks) zijn voor supporters / familie die mee willen gaan. Voor deze personen bedragen de kosten 5 euro. De bus vertrekt om 12.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vuurlijn bij KDO. Aanmelden bij René de Jong via 06-19328453.